Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hihetetlen: újra nyári síelés 12 év után Cortinán

2013.07.01. Bata Attila

Az időjárás produkál váratlan dolgokat. A hétvégén ismét lehetett nyáron síelni a Dolomitokban található Cortina síterepén. Az olasz síterep 12 év után nyitott ki ismét egy kis nyári síelésre. Ez nagyon ritka lehetőség, a mostani a harmadik ilyen alkalom a síterep történetében.
Május és június eddig nagyon jót tett a hótakarónak az Alpok hegyeiben. Egy rövid kánikulai időszakot leszámítva az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletet és több csapadékot hozott, a felsőbb részeken pedig az évszakhoz képest rengeteg havat.

A hétvége előtt ismét havazott a Dolomitokban, 2000 méter felett 15-20 cm hó hullott, de még a népszerű üdülőhelyen, Arabbán is havazott a faluban.

A népszerű síterep, Cortina pedig úgy döntött, hogy a kivételes hóviszonyoknak köszönhetően ismét megnyitja kapuit, és beindítja liftjét egy kis nyári síeléshez. A „kis” jelző akár szó szerint is érthető, hiszen szombat reggel 7:30 és 9:30 között üzemeltek a liftek és a pályák, de hát június végén már hamar romlik a hó minősége, és ne felejtsük el, nem gleccserről beszélünk.

Utoljára 2001. június 30-án, vagyis szinte napra pontosan 12 évvel ezelőtt voltak hasonlóan kiváló nyári hóviszonyok a síterepen. Ezen kívül, még egyszer, 1976-ban volt rá példa a síterep történetében, hogy nyáron is lehetett síelni. A mostani reggeli akció addig tart, amíg a hóviszonyok engedik.

Tél a nyárban Cortinán
A síelés persze nem volt olcsó, a rövidke téli-nyári élményért 45 eurót kellett fizetni, amely a bérleten kívül egy étkezést is tartalmazott az egyik hüttében. A csodás időben, a meglepően sok hóban, közel 150-en döntöttek úgy hogy kipróbálják ezt az évtizedenként egyszer adódó lehetőséget.

KOMMENTEK
Trailrider | 2013.07.01. 14:46
45 ojró két óráért? Aúúú.
vasssy | 2013.07.01. 17:24
Na, meg oda is kéne jutni...
skioutlet | 2013.07.01. 20:01
Az asszony elenged. Rajtam kívül lenne valaki, aki mondjuk holnap valamikor jönne?

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.