Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: 30 cm friss hó, hamarosan teljes üzemben

2016.01.06. Bata Attila

A hideg és a havazás beindította a határhoz közeli, alsó-ausztriai pályákat is. Hochkaron nagyon készülnek a hétvégére, járatják a hóágyúkat. Minél előbb szeretnék az összes pályát megnyitni. A környék többi síterepén még csak kevés pályát nyitottak meg, de legalább elkezdődött a szezon!
Az elmúlt napokban 30 cm hó hullott Hochkaron és a cél az, hogy a következő napokban az összes lift és az összes pálya beinduljon. Az ünnepek alatt, vagyis jobbára a havazás és a nagy hideg előtt a 20 pályából összesen nyolcat tudtak beindítani. Ezzel együtt is naponta 2000-2500 vendéget fogadtak ebben az időszakban. Mielőtt ezt kevésnek tartanánk, hadd idézzük az üzemeltetőket, akik elégedettek ezzel az eredménnyel, hiszen egy évvel korábban még rosszabb volt a helyzet. Az utóbbi napokban a látogatók száma már megduplázódott, hétvégén elérték a napi 5000 vendéget.

Hochkar tegnap, webkamera: tömött székek a liften
Hochkar tegnap, webkamera: tömött székek a liften
Újév óta az időjárás a nagyon kedvező arcát mutatja. A már említett havazás mellett a kemény hideg is megérkezett, így már öt napja mennek a hóágyúk, hogy a hétvégére minél több pálya síelhető legyen. Hochkar az idén ünnepli 50. születésnapját, így az egész szezonban lesznek programok, mint a mostani hétvégén is.

Hochkar tegnap, webkamera: hóágyúzás napközben
Hochkar tegnap, webkamera: hóágyúzás napközben
A szomszédos Ötscher síterepén ennyire nem elégedettek az ünnepekkel. Itt egy pályán lehetett csak síelni, a liftek jobbára a túrázókat szállították. Természetesen a hideg ide is elért, és a hóágyúk dolgoznak. Bár még tegnap is csak a négyüléses lift és a mellette található pálya üzemelt, de hétvégére már a Kleiner Ötscher is síelhető lesz.

Ötsher, Lackenhof tegnap: már készítik a Kis-Ötschert a hétvégére
Ötsher, Lackenhof tegnap: már készítik a Kis-Ötschert a hétvégére
Közben kinyitott Mönichkirchen-Mariensee síterepe is, itt naponta átlagosan 1000 vendéget fogadnak.

St. Coronán is hullott 20 cm hó, itt naponta kb. 600 vendég kereste fel a síterepet.

A többi alsó-osztrák terepen (pl. Puchberg, Annaberg, Jauerling, Karlstift és Semmering) ha csak néhány pályával is, de megkezdődött a szezon.

Kissé távolabbra, a közelebbi stájer terepeken is beindult az élet. Most nyitott Gemeindealpe és Mariazell. Mindkét helyen a hétvégére ígérnek újabb síelhető pályákat.
KOMMENTEK
apa | 2016.01.06. 22:34
Ez jó hír, mi ugyan csak a hónap végén megyünk, addig remélem esik még 1-2 méternyi :)
peet86 | 2016.01.09. 22:25
A teljes üzem még messze.. a síterep keleti oldala még ma sem ment (szombat) és néhány másik pálya(szakasz) is le van még zárva hóhiány miatt. A 30cm talán a csúcs környékén volt 30, inkább egy erős 20-as eshetett, de ez még mindig jobb mint a környék legtöbb pályáján! Napközben persze buckásodik és vannak jeges részek, de a körülményekhez képest elég jól síelhető családosan is és mivel kevesen voltak szinte várakozás nélkül folyamatosan lehetett csúszni.

Szállástippek
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.