Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: körpanorámás kilátót építettek a hegyen

2015.06.19. Bata Attila

Szombaton adják át a közeli osztrák síterep, Hochkar legújabb turisztikai látványosságát: egy hatvan méter hosszú függőhidat és a felette épült, 360° Skytour névre hallgató kilátót, ahonnan tényleg teljes panorámában gyönyörködhetünk a környék kétezer méter feletti hegyeiben.
Hochkar legújabb turisztikai látványossága: a 360° Skytour névre hallgató kilátó.
Hochkar legújabb turisztikai látványossága: a 360° Skytour névre hallgató kilátó.
A Hochkar 360° Skytour kilátó a síterep nyári attrakciója. A kilátó 1700 méter magasságban található a Joschi Berghaus közelében. A kilátó megközelítéséhez egy új, 900 méter hosszú körutat építettek a turistáknak.

Ez a videó szépen megmutat mindent
A panoráma kilátó 8,5 méter hosszan nyúlik be a völgybe, alatta körülbelül 120 méteres mélység, körbe-körbe pedig az akadálytalan kilátás. A helyiek szerint jó idő esetén több mint 100 darab 2000 méter feletti hegycsúcs látható a környező alsó-ausztriai és stájer hegyekben. A kilátónál egy térkép segíti a csúcsok beazonosítását.

A kilátó alatt egy másik látványosság, egy hatvan méter hosszú és egy méter széles függőhíd várja a turistákat, amely a helyiek szerint egy kicsit mozog, pont annyira, hogy elkapjunk bennünket az érzés, amely ilyenkor kötelező.
Egy hatvan méter hosszú függőhid vezet a kilátóhoz.
Egy hatvan méter hosszú függőhid vezet a kilátóhoz.
Az egész építkezés 600 ezer euróba (kb. 187 millió forint) került, amelynek egyharmadát a tartomány, a fennmaradó részt pedig a síterep fizette.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.