Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: majdnem végzetes lett a snowboardosok szelfije

2017.02.15. Bata Attila

Szombaton furcsa balesetet hozott össze két bécsi snowboardos a magyar határhoz közeli Hochkar síterepén. Lezárt területre álltak ki, hogy egy szelfit készítsenek magukról, de megcsúsztak és a hátuk mögötti mélységbe estek. Egyiküket helikopterrel mentették ki a sziklás hegyoldalból.
A két snowboardos (25 és 26 évesek) ebédidő környékén érkezett az egyik ülőlift hegyállomásához, ahol egy szelfit szerettek volna készíteni magukról. A probléma ott kezdődött, hogy az általuk kinézett hegyoldalhoz vezető utat lezárták, oda tilos volt bemenni. Mindketten átmásztak a kerítésen, kiálltak a hegy szélére és megcsúsztak.

Mindketten bezuhantak a sziklás részre. A fiatalabbnak sikerült hamarabb összeszednie magát, de nem találta a társát. Visszamászott a szelfi helyszínére, de onnan sem látta őt. Ekkor hívta a hegyimentőket, akik megtalálták a társát és helikopterrel kimentették. A szerencsétlenül járt snowboardoshoz egy hegyimentőt engedtek le drótkötélen, majd a drótkötélhez rögzítve hozták le a snowboardost a hegyről.

Kisebb sérülésekkel, horzsolásokkal az arcon, kézen és a könyökükön megúszták a kalandot. Hírek szerint az idősebb snowboardos esetében "az alkohol is szerepet játszott".
KOMMENTEK
orbano | 2017.02.19. 16:13
ha tényleg befigyelt az alkohol akkor csórikámnak az drága móka lesz...

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.