Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: nyitás december másodikán!

2017.12.01. 2017.12.05. Bata Attila | frissítve: 2017.12.05.

A hétvégén a magyar határhoz közeli Alsó-Ausztria tartomány is megkezdi az idei szezont. A magyar síelők körében is népszerű Hochkar síterepe néhány pályával és lifttel már szombattól várja vendégeit. A tervek szerint a következő hétvégére Lackenhof is megnyitja kapuit.
Hochkar völgy (1490 m) csodás webkamera képe tegnap
Hochkar völgy (1490 m) csodás webkamera képe tegnap
Hochkar már október végén is télies arcát mutatta a korai havazásoknak köszönhetően. A síelők az idén egyáltalán nem panaszkodhatnak az osztrák szezonkezdetre. Az utóbbi 10 év leghidegebb novemberén vagyunk túl és az átlagosnál jóval több hó hullott az előző hónapban. A kedvező időjárásból nagyszerűen profitáltak a szerencsés adottságú síterepek, mint pl. Hochkar. Ehhez jön még az üzemeltetők és a hóágyúk megfeszített munkája, így semmi akadálya a december elejei szezonkezdetnek.

December 2-án négy lifttel (4er Hochkarbahn, 4er Häsing, 4er Almlift és Kinderland) és négy pályával (Familienabfahrt, Almhang, Häsing Steilhang és Häsingabfahrt egy része) indul a szezon Hochkaron. Mivel az első napokban még nem teljes a síelhető pályák választéka, így kedvezményes áron (felnőtt napijegy 27,50 euró, gyermekjegy 14,50 euró) lehet síelni egészen december 7-ig.

Hochkar webkamera képe szerdán
Hochkar webkamera képe szerdán
A következő napokban igencsak téliesre fordul az időjárás, nyugodtan dolgozhatnak a hóágyúk, további pályákat lehet előkészíteni és a december 8-i hétvégére újabb pályákat nyithatnak meg.

A közeli Lackenhof am Ötscher is december 2-re tervezte a nyitást, de a hét elejei enyhébb időjárás hátráltatta a hóágyúzást és a pályák alsóbb részeire még nem tudtak elég havat gyártani. A következő hétvégére tervezett nyitáshoz az időjárás is partner, a megérkezett hidegben lázasan dolgoznak a pályákon. A pályák márt most síelhetőek, sokan el is csábulnak, és nekivágnak a pályáknak, de ez elég veszélyes. Az üzemeltetők egy kis türelmet kérnek a síelőktől és sítúrázóktól, és felhívják a figyelmet, hogy nagyon veszélyes ilyenkor a drótkötéllel rögzített ratrakok között közlekedni.

Lackenhof: már készítik a pályákat (Kép: Ötscherlifte)
Lackenhof: már készítik a pályákat (Kép: Ötscherlifte)
December 8-án várhatóan a többi alsó-ausztriai síterep is megnyitja első pályáit, a pontos menetrendről és kínálatról a következő héten számolunk be.

Kedvezményes csomagok és további információk itt: www.also-ausztria.info
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.