Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hollywoodban bemutatták a Kostelić testvérek filmjét

2016.02.17. Bata Attila

Február elején mutatták be Los Angelesben a horvát Kostelić testvérek (Janica és Ivica) életéről készült dokumentumfilmet. A film, amely 23 éven keresztül készült, végigvezeti a nézőket az utóbbi évtizedek legsikeresebb síelő testvérpárosának pályafutásán, eredeti és eddig sosem látott felvételek segítségével.
A film írója, Bruno Kovačević, a híres delphói Appolón templom talán még híresebb egyik feliratát választotta a dokumentumfilm címének: Gnothi seauton, vagyis ismerd meg önmagad.

Síelős körökben legendák keringtek arról, hogy ez a két horvát testvér, egy igazi hegyek és síterepek nélküli országból, hogyan tudtak a világ legjobb síelőivé válni. A siker mögött sokan édesapjuk, Ante Kostelić, elhivatottságát, gyermekeit a legjobbakká nevelő apa módszereit tartják a legfontosabbnak.

A nyerő hármas
A nyerő hármas
Janica az egyetlen női síelő, aki négyszer nyert olimpiai aranyat és szintén az egyetlen, aki egy olimpián (2002) nyert három aranyat. Ezen felül szerzett még két ezüstöt olimpiákon, valamint öt aranyat világbajnokságokon is. Még ahhoz a klasszisokhoz tartozott, akik szlalomtól lesiklásig bármelyik számban győzelmi esélyekkel indultak. És akik látták őt síelni! Egyszerűen utánozhatatlan volt a stílusa.

Testvére Ivica, négy ezüstérmet szerzett az olimpiákon. Világbajnokságokon minden színű éremből egyet. Felejthetetlen volt a 2011-es év, amikor szárnyalt a világkupában, és megnyerte az összetettet, amely testvérének háromszor sikerült.

A filmet jelenleg Észak-Amerika városaiban mutatják be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.