Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés közben hullát talált egy svájci síterepen

2010.02.16. Bata Attila

Síelés közben hullát talált egy svájci síterepen Elég morbid dolgok történhetnek velünk síelés közben, valószínűleg halálra rémülhetett az a síelő, aki a Portes du Soleil pályarendszerhez tartózó Champéry síterepén síelés közben egy hó alól kinyúló kezet pillantott meg, amelynek a tulajdonosa már hónapok óta feküdhetett holtan a mély hóban.
Portes du Soleil a világ egyik legnagyobb (nem teljesen összekötött) pályarendszere, amely a francia-svájci határon fekszik. A meghökkentő eset a svájci oldalon található Champéry síterepén történt, becslések szerint körülbelül 700 méterre a Grand-Paradis sífelvonótól. A történet szombat délután kezdődött, amikor egy meg nem nevezett síelő, a kijelölt pályán kívül, de mások által használt is kedvelt erdős részen csúszott. Amint meglátta a holttestet, értesítette a hegyimentőket. A hegyimentők, a rendőrség, a síterep üzemeltetői másnap reggel közösen mentek ki a helyszínre, hogy kivizsgálják az esetet.

A rendőrség tegnapi közleménye szerint a holttestet teljesen belepte a hó, becslések szerint akár az első nagyobb havazás óta, vagyis hónap óta is ott feküdhetett, miközben a sorozatos hóesések egyre jobban betakarták. Bukósisakot, sífelszerelést nem találtak nála vagy a közelében, így a rendőrség valószínűsíti, hogy túrázóról van szó. Az áldozat kilétét eddig nem sikerült megállapítani, a rendőrség most a közelmúltban bejelentett eltűnéseket vizsgálja, azt feltételezve, hogy valamelyik eltűnt lehet az áldozat. A nyomozás alatt átvizsgálják a környék, a közeli kantonok, és a szomszédos francia régióban tett bejelentéseket. Újságírói kérdésre a rendőrök megerősítették, hogy az elmúlt időszakban valószínűleg sokan síelhettek el közvetlenül a holttest mellett.
Térkép a helyszínről
Térkép a helyszínről
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.