Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így lehet 80 km/órával síelni lapos pályán

2016.03.09. Bata Attila

Pia Rivelsrud az egyik norvég tévécsatorna műsorvezetője. Talán fontosabb, hogy egykori profi alpesi síelő. Az egyik műsorában kipróbált egy kézbe fogható szerkezetet, amely még lapos pályán is 80 km/órás sebességgel repítette a sítalpakon. Úgy látszik, már nem kellenek meredek lejtők a száguldáshoz.
Pia Rivelsrud olyan műsort vezet, ahol a legextrémebb termékeket is kipróbálhatja. A videóban látható Jet Thruster boltokban nem kapható, csak a gyártótól közvetlenül lehet rendelni. A rúd két végére két-két motort erősítettek, amelyeknek a propellerei percenként akár 30 ezerszer is megfordulnak. Így már tekintélyes tolóerő jön létre, amely elég ahhoz, hogy felrepítsen egy siklóernyőst vagy felgyorsítson egy snowboardost vagy egy síelőt.

Ezzel az eszközzel korábban egy brit snowboardos, Jamie Barrow, egy befagyott tó jegén már 80,6 km/órás sebességet ért el 2014-ben. Ezt próbálta megdönteni a norvég műsorvezető, ezúttal sítalpakon.

A rekordot egy erősen olvadó havas-jeges golfpályán sikerült megdönteni, a videóban még az is látható, hogy nem igazán voltak ideálisak a hóviszonyok, néha már a füvön is csúszott. Ötödik próbálkozásra összejött az új rekord, amely mostantól 86 km/óra.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.