Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Innerhofer nyerte a férfi szuper-G-t

2011.02.09. Lipiczky Ágnes

Innerhofer nyerte a férfi szuper-G-t Az olasz Christof Innerhofer nyerte meg a férfi szuper óriás-műlesiklást a garmisch-partenkircheni világbajnokságon. A nagy esélyes, svájci Didier Cuche szerint „krumpliföld” volt ma a Kandahar…
„Nehéz napunk lesz, hiszen nem csak jeges, de olyan buckás a pálya, mint egy krumpliföld” – adott gyors helyzetjelentést a keddi szuper óriás-műlesiklás előtt a világbajnoki címvédő Didier Cuche. A svájci sízőnek igaza lett, hiszen jó pár versenyző alaposan megszenvedett a rendkívül bonyolult tűzésű pályával – ő példának okáért csak a negyedik lett.

A nap legjobb teljesítményét az eddig mindössze egy Világkupa-futamgyőzelemmel (2008, lesiklás, Bormió) rendelkező olasz Christof Innerhofer produkálta, aki 60 századot vert a második helyen záró osztrák Hannes Reicheltre és 72 századdal volt gyorsabb a harmadik helyezett horvát Ivica Kostelicnél. A verseny legszenzációsabb produkcióját az amerikai Bode Miller nyújthatta volna, aki fél botját elhagyva, jelentős előnnyel teljesítette a pálya nagy részét, ám a pálya alsó szakaszán rontott, elveszítette sebességét, s ezzel az esélyt is a győzelemre. Hogy mennyire nehéz volt a keddi versenynap, arról elegendő annyi, hogy a 73 fős mezőnyből mindössze 41 versenyző tudott célba érni.

„Egyáltalán nem számítottam erre a sikerre – mondta a verseny után Innerhofer. – Földöntúli boldogság ez, különösen azért, mert az előző idényem nagyon rosszul sikerült, és hosszú idő telt el, mire visszanyertem az önbizalmamat. A rajtnál úgy gondoltam, két évente van világbajnokság, ilyenkor kell mindent kiadni magunkból, és ez nekem sikerült is. Boldog vagyok, mert hosszú ideje vágytam már arra, hogy az egyes szám szerepeljen a nevem mellett.”
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2011.02.10. 07:37
Végre Olasz győzelem !!!
Szép volt!
banderax | 2011.02.11. 19:22
Azért eléggé dél-tiroli ez az olasz győzelem...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.