Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

James Bond nem is tudott síelni

Legalább is Pierce Brosnan biztosan nem

2014.08.25. Bata Attila

A James Bond filmek egyik legnagyobb érdeme, hogy időről-időre mindig láthatunk benne egy kis síelést, legtöbbször valamilyen üldözéses jelenetbe ágyazva. Az evidens, hogy ezeket a jeleneteket dublőrökkel veszik fel, de a másik véglet, amikor az aktuális 007-es még selni sem tud, mint például Pierce Brosnan.
Pierce Brosnan nemrégen nyilatkozott arról egy tévéműsorban, hogy élete egyik legkínosabb felvétele volt, amikor a 007-es ügynök síelős jeleneteit vették fel a Francia-Alpokban. A színész abszolút nem tud síelni, ehhez képest kellett úgy tennie, mintha profiként menekülne üldözői elől.

Így "síelt" Roger Moore
A James Bond filmek már korábban is sokat tettek a síelés népszerűsítésért, bár a hatvanas évekbeli jeleneteket visszanézve ma már elég komikusan hat, amikor a színész műteremben felvett arcát utólag bevágják a jelenetbe. Ilyen például Roger Moore fenti jelenete, amelyről még Brosnan is azt mondta, hogy nem igazán meggyőző.

A hitelesebb felvételek érdekében a rendező Brosnant egy motoros szánkó végére térdeltette, kezébe lerövidített síbotokat adott, majd az 50-60 km/órás sebességgel megindult szánkón kellett az arcjátékával megjelenítenie a szuper síelőt.

Ilyen lett a filmbeli síelés
Ahogy a filmen is látható, a jelenetet a szép francia színésznővel, Sophie Marceau-val együtt vették fel a francia Chamonix feletti hegyekben. Brosnan szerint utólag kissé kínos volt, hogy a ilyen módon kellett imitálnia a síelést a világ egyik leismertebb síterepén.

Így készültek a síelős felvételek
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.