Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasna: nemzeti síközpontot akarnak a szlovákok

2014.08.19. Bata Attila

A szlovák síszövetség azzal az ötlettel állt elő, hogy az Alacsony- és a Magas-Tátrában külön nemzeti síközpontokat hoznának létre, ahol a szlovák versenyzők, főleg az utánpótlás korúak, gyakorolhatnának hazai körülmények között, megúszva ezzel a külföldi edzőtáborok tetemes költségeit.
A jelenlegi legsikeresebb szlovák férfi síelő Adam Žampa édesapja és edzője, Tomáš Žampa vetette fel annak az ötletét, hogy legyenek olyan sípályák, ahol a szlovák síelők zavartalanul gyakorolhatnak az egész szezonban és nem kell külföldön gyakorolniuk. A javaslat úgy tűnik támogatásra talált az oktatási minisztériumnál is.

Žampa szerint Szlovákia sínemzet, ezért az ország síelői megérdemlik, hogy méltó körülmények között gyakoroljanak. Főleg az utánpótlás, fontos lenne, hogy a fiatalok egész télen hazai havon tudjanak edzeni.

Zahradky - 1 (piros) pálya
Zahradky - 1 (piros) pálya
A tervek szerint a chopoki (Jasna) Zahradky pályát és a Magas-Tátrában található Jamy pályáját nézték ki maguknak. Az elképzelés szerint a szövetség pénzzel támogatná a fejlesztéseket.

Chopokon további 8-12 hóágyúval biztosítanák a pálya teljes behavazását. Azt fontos tudni, ez a rész nyílik meg minden évben először Chopokon, sokszor december közepéig nem is lehet más pályákon síelni az északi oldalon. Amennyiben csak versenyzők használhatnák, akkor az érzékenyen érintené a hobbisíelőket.

A tátralomnici Jamy „síterepe” eddig nem volt a hobbisíelők kedvenc terepe. Két rövid liftje és egyetlen pályája nincs összekötve a többi pályával. Ez a továbbiakban sem változna, azonban a szövetség itt is sokat áldozna a hóágyúkra és modern liftekre, így a pálya vélhetően a szlalomosok fellegvára lehetne.

A szlovák versenyzők eddig kénytelenek voltak a reggeli nyitás előtt gyakorolni a síterepek pályáin. Ez a közeljövőben annyiban változna, hogy egy „előre egyeztetett időpontban” csak ők használhatnák ezeket a pályákat.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.