Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Javorovica: 48 év után bezárt a szlovák síterep

2016.01.31. Bata Attila

Közel fél évszázad után a Liptói történelmi régió egyik kedvenc síterepe is kénytelen bezárni. A Jánska-völgyben található Ski Javorovica síterepét is utolérte a végzet az adósságok és a csőd formájában. Sem az üzemeltető, sem az önkormányzat nem tudja tovább fizetni a költségeket.
Tavaly még azt gondolták, hogy az idei szezont túlélhetik, de a szezonkezdet előtt meg kellett hozniuk a fájdalmas döntést, így az idén már ki sem nyitottak.

A síterepet 48 évvel ezelőtt nyitották meg és az utóbbi 20 évben a helyi önkormányzat egy vállalkozóval együtt üzemeltette. Az önkormányzat megpróbálta vállalkozóknak átadni a tulajdonrészét, de sikertelenül.

Ski Javorovica  - csodás kilátással
Ski Javorovica - csodás kilátással
Liptovský Mikuláš-tól (Liptószentmiklós) hét kilométerre található Ski Javorovica síterepről (780-1060 m) akkor írtunk először, amikor 2014 novemberében vandálok gyújtogattak a síterepen. A két felvonóval és 2,2 kilométernyi pályával rendelkező, családias síterepet komoly csapás érte közvetlenül a szezonkezdet előtt.

A gyenge téli szezonok az utóbbi években jelentősen hozzájárultak a veszteségekhez, ennek ellenére a környék szállásai az idén is rengeteg foglalást kaptak. A februári vendégeket reggelente elszállítják majd Jasna vagy Závazná Poruba síterepére.

A polgármester szerint a helyi idegenforgalomnak szüksége van a síterepre, vagy akár egy új lanovka megépítésével a nyári turista forgalomra is. Csak reménykednek, hogy jön valaki, aki megveszi a síterepet és újra megkezdődhet az üzemeltetés.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.