Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jókor jött a nagy havazás az osztrák síterepeknek

2013.02.05. Bata Attila

Az előző napok hatalmas havazása jót tett az osztrák síterepeknek. Tökéletes az időzítés, hiszen kezdődik a síszünet, így a kisebb síterepek is újra ki tudnak nyitni a szezon egyik legfontosabb időszakában. Tirolban másfél méter hó is esett a hegyekben péntek óta.
Napok óta az első napsugarak Pitztalon kedd délelőtt
Napok óta az első napsugarak Pitztalon kedd délelőtt
A lehető legjobbkor jött az újabb havazás Ausztriában. Ezen a héten megkezdődött a háromhetesre elhúzódó iskolai síszünet. Az első héten az alsó-ausztriai, bécsi és vorarlbergi iskolások élvezhetik a síszünetet. Bár osztrák viszonylatban Alsó-Ausztria és Bécs nem a síterepeiről híres, de az itteni iskolások nagyon fontosak a többi osztrák tartomány számára, hiszen rengetegen indulnak el innen síelni a távolabbi osztrák terepek felé.

Vorarlbergben természetesen más a helyzet. Az utóbbi napok havazása után számos apró síterep tudta újra megnyitni kapuit, sőt, sok helyen végre az összes pálya és lift is üzemel, a szezonban először. Furx, Alberschwende vagy Schetteregg síterepe még osztrák mércével sem tartozik az ismertebbek közé, de a mostani havazás helyrehozta a korábbi enyhe időjárás miatti gondokat. A 650 méter magasan található Pfänder síterepén például egészen a völgyig lehet csúszni a friss hónak köszönhetően.
Zauchensee havazás közben
Zauchensee havazás közben
A tiroli Skiwelt Wilder Kaiser síterepének vezetője szerint az előző napokban másfél méter friss hó hullott a hegyekben és 50 cm a völgyben. A salzburgi-stájer Ski amadé síterepeire is 40-70 cm friss hó érkezett pénzek óta. Tauplitzen már 320 cm, Hebalmon 80 cm a hóréteg vastagsága, de a karintiai Nassfelden is nagyon örülnek a két méter vastagra hízott hórétegnek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.