Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jótékonyság: Svindal beolvasztotta aranyérmét

2016.03.20. Bata Attila

Aksel Lund Svindal, a norvégok klasszis síelője úgy döntött, hogy a kilenc évvel ezelőtt nyert világbajnoki aranyérmét beolvasztja. Az arany nagyon apró egységekben rákerül a helyi telefontársaság SIM kártyáira, amelyek eladásából befolyó pénzt a gyermekek síelésének segítésére fordítják.
Norvégia legnagyobb telefonos cége, a nálunk is szolgáltató Telenor, új akciót indított szponzorált alpesi síelőjével, Svindallal. A cég marketingesei azt találták ki, hogy Svindal 2006-ban nyert világbajnoki aranyát egyszerűen beolvasztják, majd abból nagyon apró darabokat a SIM kártyákra tesznek. Számítások szerint a 91 gramm súlyú aranyérmet 120 millió nagyon apró részre olvasztották fel, amelyből 40 darab kerül 1 darab SIM kártyára.

Svindal szerint így sokkal izgalmasabb sorsa lesz az aranyéremnek. Ahelyett, hogy ott lógna a falán, közel 3 millió emberhez tud eljutni, akik így közelebb kerülnek a síeléshez.

A bevételek a Svindalról elnevezett alapítványhoz (Aksel Fund) kerülnek, amelynek egyik célja, hogy segítse a gyermekek síelését és versenyzését, a klubok támogatásával és felszerelések megvásárlásával. A másik célja, a balesetet szenvedett síelők (gyerekek és felnőttek) felgyógyulásának segítése.

Ez utóbbiban már Svindalnak is bőven lehet tapasztalata, hiszen már többször sérült úgy meg, hogy a szezon jelentős részét ki kellett hagynia. Legutóbb az idén, a híres kitzbüheli versenyen bukott és be kellett fejeznie a szezont, amelyben addig annyira jól állt, hogy a gyors számok összesítésében csak a szezon végére tudták megelőzni, holott már régóta nem tudott versenyezni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.