Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2017/18: háromszemélyes lift épül Eplényben

2017.02.13. Intersport Síaréna

Bár még javában tart a síszezon, itt az ideje, hogy beszéljünk a 2017/18-as fejlesztéseinkről, ugyanis nagyszabású bővítést hajtunk végre ebben az évben. Kormányzati támogatásból, az idei szezon termelte önerőből, valamint banki hitelből kiegészülve végrehajtjuk több régóta dédelgetett tervünket.
Cikkünk az Eplényi Intersport Síaréna közleményét tartalmazza.

Egyik leglátványosabb fejlesztésünk a következő szezonra az A7 pálya bővítése lesz. Jelenlegi hetes pályánkat 10 méterrel kiszélesítjük, és ebben a szélességben meghosszabbítjuk további 500 méterrel. Ezt azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája áll majd rendelkezésre Eplényben, 1 kilométer hosszúságban. Ezzel közel 30%-al bővül majd a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas területek mérete, egyúttal a családi pályák hossza, amit kisgyermekesek is nyugodtan használhatnak. A haladó pályák bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra, ezért egy újabb tanulópályát hozunk létre a völgyben.

A már meglévő négyüléses felvonó
A már meglévő négyüléses felvonó
A pályabővítéshez a felvonókapacitás fejlesztése is társul majd. A 2017/2018-as szezonra egy új, háromülős lift épül az új pálya teljes hosszában, ami hazánk leghosszabb, az Intersport Síaréna második ülőliftje lesz. Az új sípálya, a rajta levő gerinclift és az újonnan épülő hütte egy önálló attrakció lesz majd, ami tehermentesíti az A1-es pálya alját és az Audi Sport Négyüléses Felvonót. A kezdők - középhaladók igazi, önálló paradicsoma alakul ki, a haladó sízők pedig kényelmesen elférnek majd a jelenlegi pályarendszeren. Eszerint csúcsidőben sem kell majd várakozni sem a négyülésesnél, sem pedig az új háromüléses felvonónál. Idén a legnagyobb sorbanállás az Audi Sport Sífelvonónál 7,5 perc volt, ugyanez a csákányosoknál 1-2 perc. A fejlesztésekkel a várakozási időt a nullára visszük le.

A totális kapacitásbővítés tartalmaz még sok további fejlesztést. A kibővült felületre több havat kell majd gyártani, ezért további 10 hóágyú beszerzését tervezzük, a jelenlegi 44 hóágyúból álló flotta bővítésére. Ehhez egy újabb víztározó bevonása, és a szivattyúrendszer bővítése társul majd. Így a hógyártó teljesítményünk is látványos mértékben növekszik.

Ratrakolt pálya Eplényben
Ratrakolt pálya Eplényben
A parkolók befogadóképességét is felemeljük, a hatos parkolónk meghosszabbításával körülbelül 35%-kal nő a parkolók befogadóképessége. A gyorsabb megközelítés érdekében további két síbuszt állítunk hadrendbe, melyek szintén a síelők kényelmét szolgálják majd. A vendéglátás terén sem maradunk le, egy új hüttével bővül a paletta.

A fejlesztések a nyári üzemet is érintik, fontosnak tartjuk a négy évszakos működést. Terveink szerint a nyári attrakciók köre egy nagy családi játszótérrel is bővül. Lesz még emellett monster roller, új flow line mountain bike pálya és további családi attrakciók is helyet kapnak. A libegő tavasztól őszig üzemel, segway túráinkat a megszokottak szerint indítjuk a Malom-völgyben. Ezzel is erősítjük, hogy Eplény egy téli-nyári kikapcsolódással szolgáló helyszín a Bakony szívében.
KOMMENTEK
sneeuw | 2017.02.13. 22:28
Ma délután hallottam a rádióban erről a 600 milliós fejlesztésről. Jó iránynak tartom, hogy az új 3-üléses lifttel csökkeni fog a népsűrűség az A1-es pálya alja és a 4-üléses beszállója közötti szakaszon. A nyári kihasználás szerintem nagyrészt a marketingen múlik, hiszen közel van a Balaton, ahonnét tömegeket lehet vonzani.
kemkedem | 2017.02.13. 22:54
Mikor lesz egy normális snowpark??? ami most van az igénytelen, kicsi és BALESETVESZÉLYES!
pls eplény! tegyetek össze egy közepes parkot! ha minőségi, akkor nem kis közönséget fog vonzani. Jelenleg nem komolyan vehető... :'(
Ez az egyetlen esélye egy ilyen kis terepnek azokat a fiatalokat megszólítani akik kicsit komolyabban veszik a havas sportokat.
dioo | 2017.02.14. 10:00
KÖSZÖNJÜK! Végre kiszélesedik az A1-es pálya alsó szakasza, ez a kezdőknek sok gondot okozott és sajnos erre a keskeny kicsit meredekebb szakaszra gyűlt össze a síelők és boardosok nagy része.
HofEE | 2017.02.14. 14:49
Egyet értek kemkedem -el, egy jó snowpark biztos dobna egy kicsit a jelenlegi helyzeten, persze az uj felvonó is nagy dolog!
makaigyozo | 2017.02.15. 00:05
Mindig megdobban a szívem, ha a több évszakos hasznosításról hallok-olvasok, és azt remélem, hogy a további sorokban egy négyévszakos pálya építéséről olvashatok. Van ilyen Magyarországon, igaz, nem sok, és messze nem elég! Nem tervezitek egy műanyag pálya építését? Szerintem minden megyeszékhelyen jól szolgálna egy ilyen pálya.
Csak azt nem tudom, mibe kerül, ill milyen bevételek, kihasználtság kell ahhoz, hogy önfenntartó legyen. Abban reménykedni, hogy egy két focistadion építése helyett az állam a négyévszakos sípályákat támogatná...
Én Eplény fan vagyok, nagyon várom a felvonó fejlesztést ill a pálya stb fejlesztést, gratulálok az elnyert támogatáshoz és a kitartó, néha már sziszifuszi küzdelmekhez! :)
bohlac | 2017.02.15. 07:14
kemkedem!! Örülj annak ami van. Ez egyelőre mint a nevében is benne van sícentrum! Nem snowpark! ha ott szeretnél atrakciózni akkor javaslom Ausztriát, bár ott sincsen a meglévő sícentrumok 50%-nál sem, pedig ők már 1000éve foglalkoznak ezzel a sportággal. Mi pedig csak néhány éve kóstolgatjuk ezt a történetet.
bohlac | 2017.02.15. 07:15
Ha balesetveszélyes akkor ne használd!!!!!!!!!!!!!!!!
kemkedem | 2017.02.15. 12:22
bohlac nem teljesen értem, azért mert "pár éve kóstolgatjuk" miért nem lehet vmit jól megcsinálni? pont azért baj, h veszélyes, mert itthon kevésbé tapasztalt síelők vannak...
félreértés ne legyen, baromi jó, h van eplény és h ennyit fejlődnek. de Ausztriában is az a trend, h a kisebb terepek egy jó parkkal erősítenek (pl Gemeindealpe). én nagyon örülnék ha lenne mondjuk egy 6-7 korlátból és 3 ugróból álló park. és bőven el is férne.
HofEE | 2017.02.15. 16:54
Bohlac az "örülj annak ami van" egy olyan hozzáállás amivel most az eplényi síaréna sem létezne egyáltalán. A sícentrum meg a snowpark pedig nem két különálló dolog hanem az utóbbi az előbbi részét képezi, és az osztrák 50%-os példa meg egyszerűen nem igaz. A hozzánk közelebb eső keleti országrészben még a kis terepeken is szinte mindenhol van snowpark, még az olyan apró családi pályákon is mint pl. Annaberg. Sőt a legújabb trend pont az ilyen helyeken egy ilyen nagyon egyszerű sokszor "snake run" néven futó minipark, apró buckákkal kicsi elemekkel ami azt a célt szolgálja, hogy már a kisgyerekek is tudjanak rajta gyakorolni.

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.