Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: új nyolcüléses és sípálya a gleccseren

2016.09.29. Stánicz Balázs

Kaprun folyamatos fejlődésben. Amíg tavaly közel 25 millió eurós beruházás keretében valósult meg a Gletscherjet 3+4 nyolcüléses és kabinos felvonók együttese, addig idén újabb nyolcülésessel bővül a gleccser.
A tartomány legmagasabban üzemelő nyolcülésese lesz a kapruni - Fotó: Lifttársaság
A tartomány legmagasabban üzemelő nyolcülésese lesz a kapruni - Fotó: Lifttársaság
Emlékeztek még a Schmiedinger duplacsákányosára, ami a 3-as pályákat szolgálta ki? Immáron a múlt ködébe veszik a meredek csákányos. Helyét modern nyolcüléses veszi át 2016 őszétől. Közel 2800 méteren fekvő hegyállomásával ez lesz Salzburg tartomány legmagasabb nyolcszékese.

A felvonót ülésfűtéssel és az időjárás viszontagságai ellen védő lehajtható buborékkal vértezik fel, így havasabb napokon sem hóemberként szállunk ki egy-egy liftezés után. A felvonó mintegy 7 millió eurójába kerül a lifttársaságnak, de nem ez az egyedüli újdonság a 2016/17-es szezonra. A hóágyúrendszert 2,5 millió eurós beruházás keretében tovább fejlesztik. 20 000 négyzetméterrel növelve a hóágyúzható pályák felületét. Továbbá a rendszer teljesítményét is fokozzák, még hatékonyabbá téve a hóágyúzást, aminek köszönhetően rövidebb idő alatt behóágyúzhatók a sípályák. A nyolcüléses mellett új sípályákkal is előrukkol a síterep. Pályatérképen a 10a pálya, ami a 10-es és 12-es pálya körül terül el. Az új sípályán a hóágyúrendszer is kiépítésre kerül. A hóágyúrendszer teljesítményének növelése és kiépítése mellett további újdonság a meglévő sípályák szélesítése több szakaszon, egyengetése és rekultivációja, így az Alpincenter pálya középső és alsó szakaszán.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.