Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsony Szlovákiában: 15 üzemelő síterep

2015.12.25. Bata Attila

Természetesen Szlovákiában sem tett csodát az időjárás az elmúlt napokban, így itt is minden a hóágyúkon múlik. Lassanként itt is beindul az élet, de az ilyenkor szokásos hóviszonyokhoz képest jelentős késében vannak a síterepek. Karácsony első napján már 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
A legtöbb síelhető pályát továbbra is Chopok északi és déli oldalain találjuk. Pénteken már összesen 17 kilométernyi pályát tudtak megnyitni a síelőknek, és holnaptól a síterep oldala szerint újabb pályákat adnak át.

Csorba-tó
Csorba-tó
A Csorba-tó felett már csak négy pálya nem üzemel, itt jelenleg 8 km pályán lehet síelni. Ótátrafüreden 1 km, míg Tátralomnicon jelenleg 5 kilométernyi pályát nyitottak meg a síelők előtt.

A Bélai-Tátrában is megkezdődött a szezon. Itt Bachledova 3,7 kilométernyi pályát kínál, de már lehet síelni Zdiar-Strednica néhány pályáján is.

A Nyugati-Tátrában Rohács síterepén találunk még 2 kilométer feletti nyitott pályahosszt, itt 2,7 kilométert engedett az időjárás eddig behavazni.

Bachledova
Bachledova
Rengeteg kisebb síterep (Opalisko, Kubašok, Vernár vagy Drienica) kezdte meg a szezont ma, vagy az előző napokban, azonban ezeken a helyeken tényleg csak rövidebb pályákon lehet síelni. Donovaly-ban ugyan már régóta lehet síelni, azonban itt is csak 1,2 kilométernyi pálya van nyitva. Hasonlóan kevés pályán lehet síelni Martinban is.

Opalisko még tegnap, a mai nyitás előtt
Opalisko még tegnap, a mai nyitás előtt
És sajnos olyanok is vannak, akik már nagyon várják az igazi telet, mint például a lenti videóban látható Kraliky.

Kraliky ma
KOMMENTEK

Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.