Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípályát avattak Franz Klammer tiszteletére

Karintia ünnepel - Franz Klammer 50 éves

2006.10.14. sielok.hu

Franz Klammer, a lesiklás legendája pontosan az 50. születésnapján nyitotta meg a róla elnevezett új, több mint 3 km hosszú, világkupafutamok rendezésére is alkalmas lesiklópályát Bad Kleinkirchheimben, ami Karintia különleges ajándéka világhírű szülöttjének.
Bad Kleinkirchheim számos programot a születésnapos Franz Klammernek szentelt, aki világbajnok, ötszörös összesített Világkupa-győztes és számtalanszor aranyérmes volt az alpesi lesiklásban. A rendezvénysorozat kezdete a 2003. december 6-i születésnapi ünnepség volt, amikor felavatták a "Franz Klammer Karintia" világbajnoki pályát, mely a Strohsack hegycsúcsról 1904 méter magasságból vezet a völgybe 3150 méter hosszan, 842 méter magasságkülönbséget leküzdve, 70 százalékos meredekséggel.

Az alkalomhoz illően egy legendás síversennyel avatták fel a pályát, ahol olyan egykori sztárok, mint Alberto Tomba, Ingemar Stenmark és Marc Giradelli keltek az örökifjú, ötvenes Franz Klammerrel versenyre. A hely újdonsága, hogy nem csak karácsonyi szezonban, hanem egész télen át piros heverők és fehér nyugágyak csábítanak egy kis kikapcsolódásra, napozásra az új sípálya mellett. További érdekesség, hogy a római termálfürdőből közvetlenül az új világbajnoki pálya célegyenesére lehet rálátni.

fotó az új Franz Klammer pályáról
fotó az új Franz Klammer pályáról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.