Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kész a télre a tavaly hóval gyakran betemetett hegyi út

2014.11.26. Bata Attila

A tavalyi szezonban rengeteg gondjuk volt az Rolle-hágó környékén élőknek. Lavinák, kőomlások zárták el a két völgyet összekötő utat, nem kis gondot és veszteséget okozva azoknak a településeknek, amelyek a turizmusból élnek. Az idén felújították az út „védelmi rendszerét”, készen állnak a télre.
A tavaly téli olaszországi havazás igazán legendás. Mi ugyan bámultuk a havas képeket és videókat, de akik a havazás sújtotta területen éltek, nem mindig örültek a télnek ennyire. A Trentino és Dél-Tirol határán található Rolle-hágón (1898 méter) keresztül vezet az SS50 jelű országút, amelyet az előző szezonban többször is le kellett zárni. Általában a lezúduló lavina vagy szikladarabok zárták el az utat és a településeket.

Ennyi hó esett februárban
Az idén a régió önkormányzata 2 millió eurót (kb. 615 millió forint) költött az út melletti megrongálódott lavinavédelmi műtárgyak rendbehozatalára.

A régió korábban már korábban rendkívüli pénzügyi segélyben részesítette az út mellett a világtól többször is elzárt településeket, amelyek kénytelenek voltak a szokottnál jóval többet költeni a hó eltakarítására. 
KOMMENTEK
cannibale | 2014.11.30. 22:20
Annyira bírnám ha itthon is ennyi esne. Itt megállna az élet egy hónapra... :D

Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.