Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kétfutamos lesiklásban versenyez Miklós Edit

Alpesi sízőnk Zauchensee-ben küzd az újabb világkupa-pontokért

2016.01.08. Magyar Sí Szövetség

Zauchensee. A női alpesi sízők világkupa-sorozatának újabb állomása következik: Miklós Editék lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban versenyeznek a hétvégén. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk kedveli ezt a pályát, ugyanis ezen a helyszínen a 2007-ben rendezett ifjúsági világbajnokságon hatodik lett.
Miklós Edit kilencedik hellyel zárta a 2015-ös évet a Val d'Isere-i világkupa lesikló futamában, és így harmadszor végzett a legjobb tízben, világkupa versenyen. Alpesi sízőnk a jó szereplésnek köszönhetően a szakági rangsor legjobb húsz versenyzője között várja a folytatást.

A karácsonyi pihenő után az utóbbi két hetet edzésekkel töltötte Ausztriában és Olaszországban. Nem volt könnyű alkalmas pályát találni, ugyanis a kevés hó következményeként sok síterep alkalmatlannak bizonyult a komoly edzésmunkára.

Miklós Edit / Magyar Sí Szövetség / Facebook
Miklós Edit / Magyar Sí Szövetség / Facebook
A súlyos hóhiány miatt a Nemzetközi Síszövetség kénytelen volt más síterepnek adni az eheti világkupa futamok rendezését. St. Anton helyett a női lesikló és szuper-g versenyszámokat a szintén ausztriai Zauchensee rendezi. Mivel ez a terep sem bővelkedik hóban, így a lesikló szám mezőnye a szokásos, egy futamos lebonyolítás helyett két rövidebb futamban versenyez majd, és a két menet összesített ideje alkotja a végeredményt. A Zauchensee-i helyszín Edit kedvencei közé tartozik.

„A lesikló verseny most két sprint futamból áll, és a menetek összesített ideje lesz a végeredmény. Még sosem versenyeztem ebben a lebonyolításban, de kíváncsi vagyok, milyen. Végül is lesz egy második esélyünk javítani, ha az első futamban nem sikerül hibátlanul mennünk. A szokatlan lebonyolítás a felkészülést egyáltalán nem befolyásolta, ugyanúgy edzettem, mint eddig. Egyébként ismerem és kedvelem Zauchensee-t, már többször versenyeztem ezen a sípályán, sőt a 2007-ben megrendezett Ifjúsági Világbajnokságon hatodik lettem itt. Aki teheti, jöjjön szurkolni!” – nyilatkozta Miklós Edit.

A hétvégi menetrend a következő:
Január 9. szombat, lesiklás, 2 futam: 
9.30 és 11.30 (TV: EUROSPORT 1, 09:30-tól 10:30-ig és 11:30-tól 12:45-ig és M4 SPORT, 9:15-től 13:30-ig)

Január 10. vasárnap, super-G futam: 11:30 (TV: EUROSPORT 2, 11.30-tól 13:00-ig és M4 SPORT 11:15-től 13:45-ig)
KOMMENTEK

Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.