Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiesett a kulcsa, kiugrott érte a síliftből 75 évesen

2017.08.27. Bata Attila

Ritka és kissé érthetetlen (bal)eset történt az ausztriai Hoch Imst síterepén péntek délelőtt. A sílift indulása után egy 75 éves olasz állampolgár kezéből kiesett a slusszkulcsa, majd ő egy hirtelen mozdulattal - kb. hatméteres magasságból - utána ugrott a székből. Számos töréssel szállították kórházba.
Kép: orf
Fiatalság bolondság, mondják. Dehogy 75 évesen valaki kiugorjon egy mozgó síliftből? Eléggé ritka eset. Természetesen először mindenki arra gondolt, hogy valamilyen műszaki hiba történt, vagy egy szerencsétlen baleset következett be.

A lifttársaság végignézte a liftállomás beszállóját mutató kamera felvételeit és megállapították, hogy az olasz utas rendesen beült a székbe, a biztonsági korlátot annak rendje-módja szerint lehajtotta. A videóban az is látható, hogy a jobb kezében szorongatott valamit.

Később kiderült, hogy a slusszkulcs kicsúszott a kezéből, egyenesen a mélybe. Az olasz nem sokat gondolkozott, felemelte a biztonsági korlátot és kiugrott a liftből, körülbelül 5-6 méteres magasságból.

Télen sem a legjobb ötlet az ilyen ugrás, bár akkor az esetlegesen vastag hó valamit tompíthat a zuhanás erejéből. Ilyenről már hallottunk. Nyáron a köves talaj nem a legideálisabb a landolásra. A hirtelen ötlet eredménye számos csonttörés, mell, láb és csípő tájékán.

Az ORF híre arról nem szól, hogy a slusszkulcs később megkerült-e. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.