Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében

2011.12.26.

Wagrain: kisbaba született karácsonykor a hüttében Emlékezetesre sikerült a karácsony este az egyik wagraini (Salzburg) hegyi vendéglőben és szállóban. Az 1850 méter magasan található hüttében hozta világra gyermekét egy osztrák hölgy. Az anya és gyermeke jól vannak, sílifttel (is) szállították őket a kórházba.
Szokatlan feladatot kaptak a hegyimentők Szenteste. Egy salzburgi fiatal hölgy a szüleivel töltötte a karácsonyt a wagraini hüttében, amikor váratlanul megkezdődtek a fájások. A hegyimentőket egyből riadóztatták, akik orvossal és bábával együtt indultak el a hegyi menedékház felé, de amire odaértek a kisbaba már megszületett.

A kisbabát és az édesanyját egy jól befűtött ratrakkal a Flying Mozart kabinos lifthez szállították, majd a sílifttel tették meg az utat a faluba, ahol már várta őket a mentőautó, és az egyik környékbeli kórházba szállította őket.

Az orvos elmondása szerint, a kismama első szülése szokatlanul gyorsan és komplikációk nélkül zajlott le. Az orvos és csapata a szállítás alatt állandóan felügyelte a kismama és a baba állapotát. A hegyimentők vezetője szerint, most először fordult elő a gyakorlatunkban, hogy szüléshez riasztották őket.
KOMMENTEK
vasssy | 2011.12.26. 15:38
Hát, ha nem is síléccel a lábán született, de sípályán. Ez is valami! :-)
nevembalint | 2011.12.26. 22:23
Milyen jó lesz neki nagyobb korában, lesz egy jó hely ahol a szülinapjait ünnepelheti.
evelin57 | 2011.12.27. 13:57
Emlékezetes lesz, az biztos!
bence84 | 2011.12.27. 22:43
Szeretem az ilyen híreket. Végre nem csak a halál, meg a balesetek. Jöhet még sok ilyen! :)
Stani | 2011.12.27. 22:50
Kicsit pontosítanék; sílifttel nem szállították! A hüttétől a Flying Mozart (kabinos) középállomásig ratrakkal szállították, majd innen mentőautó vitte tovább. Ti. a középállomásig van egy autóút (hegyi) út, aki az itteni "sárga" hotelban szokott megszállni az minden bizonnyal ismeri.

Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.