Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Klammer és Svindal elismerése Kitzbühelben

2013.10.29. Bata Attila

Az osztrákok egykori és a norvégok jelenlegi klasszisa egy különleges ünnepélyen vett részt hétfőn Kitzbühelben, ahol a világ egyik legismertebb síversenyét rendezik. A Hahnenkamm verseny egy fogalom a világban, most a hasonló nevű sílift egy-egy kabinját nevezték el a két nagyszerű sportolóról.
Franz Klammer és Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Franz Klammer és Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Franz Klammer eddig négyszer nyerte meg a legendás lesikló versenyt ezen a pályán, utoljára 1984-ben, amikor Aksel Lund Svindal még csak két éves lehetett. Klammer 16-szor indult Kitzbühelben, és ebből 13-szor a legjobb tízben végzett. A síterep folyamatosan egy-egy kabint ajándékoz és nevez el a korábbi versenyek győzteseiről és hőseiről, Klammer esetében most egy régi „adósságot” törlesztettek.
Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Svindal ugyan még sosem nyert itt, azt is mondhatnánk, hogy hiába volt többször is az egész mezőnyt tekintve a legjobb formában, mintha ez a pálya annyira nem feküdne neki. Ettől függetlenül az ő neve is felkerült az egyik sílift kabinjára. Svindal eddig 35-ször indult a Hahnenkamm hegyen, ebből 13-szor jutott be a legjobb 10 közé. Összesen öt dobogós hellyel büszkélkedhet, de egy győzelem még várat magára.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.