Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Komoly havazás kezdődött az Alpok déli oldalán

2016.02.07. Bata Attila

Kedvező változások indultak be az eddig eléggé hómentes Alpok déli oldalában. Az előre jelzett forgatókönyvnek megfelelően ma is havazik, helyenként 50-60 cm friss hó várható a dél-francia és az olasz hegyekben. A jó hír, hogy néhány nap múlva ismét havazás várható, hasonló mennyiséggel.
A hét elején három hullámban jeleztünk előre havazást az Alpok déli régiójára, körülbelül egy méternyi friss hó mennyiségében. Az első hullám már szerdán megérkezett, akkor 10-30 cm havat kaptak a kopár hegyek. A második hullám jelenleg teríti be az olasz, a dél-francia és a szlovén hegyeket.

Tonale, Olaszország, eddig 30 cm
Tonale, Olaszország, eddig 30 cm
Az Aosta-völgyben ma délutánig már 35-45 cm hó hullott, de a Dolomitokban is túl vannak a 30 centiméteren a magasabb régiókban.

Valle Gesso, Olaszország, 980 méter magasan eddig 30 cm
Valle Gesso, Olaszország, 980 méter magasan eddig 30 cm
Franciaországban leginkább a magyarok által is látogatott déli régió kapja a havat (Risoul, Isola és társai), de itt jutott más terepekre is a hóból..

VARS la Forêt Blanche


Val d'Isère
Szlovéniáig is eljutott a havat hozó front. Ma délután négyig 10 cm friss hó hullott Vogel síterepén.

A havazás holnapra befejeződik, de keddről szerdára ismét érkeznek a hófelhők délről, amelyek hasonló, körülbelül félméteres adagot hoznak újra. A havazás várhatóan érinti az osztrák síterepeket is, így Karintiában is nagyobb havazással kell számolni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.