Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal már nagyon várja újdonsült világbajnokát

2017.02.10. Bata Attila

Az idei alpesi sí világbajnokság a svájci St. Moritzban rögtön az első napon meglepetéssel kezdődött. A hölgyek super-g versenyében az összes nagy esélyest megelőzte az osztrák Nicole Schmidhofer. Talán kevesen tudják, hogy a győztes a közeli Lachtal síterepéről származik, ahol már nagyon készülnek az ünnepségre.
Talán mondani sem kell, ha valaki osztrák létére világbajnokságot tud nyerni síelésben, akkor azonnal nemzeti hős lesz Ausztriában. Pláne, ha erre nem sok esélye volt a verseny előtt.

A verseny előtt mindenki Gut vagy Weirather győzelmét várta, de a további 5-6 lehetséges győztes között sem emlegették a lachtali síelő nevét. Inkább a világbajnok és visszatérő honfitárs Anna Veith győzelmét remélték titkon. Veith és Vonn is kiesett, Gut és Weirather jól síelt, de nem nyerhettek, mert az eléggé lapos pálya meredek részén Schmidhofer mindenkinél jobban síelt és ezen a szakaszon eldöntötte az aranyérem sorsát.

A győztes futam
Természetesen egész Ausztria ünnepel, de különösen Lachtal, ahol a Nicole, vagy ahogy mindenki hívja, Nici lakik családjával. A síterep vezetője már most megígérte, hogy a jövőben tesznek róla, hogy az idelátogató síelők tudjanak arról, hogy ez egy világbajnok síelő otthona. Lehet találgatni, hogy melyik hegyet vagy liftet nevezik el róla, indult meg a poénkodás az osztrák lapokban. Lachtalban már most is van egy Nici pálya, és az egyik ülőliftnél ott a fényképe, valószínűleg ennél többet érdemel majd, hiszen ez egy hatalmas és ingyenes reklám a stájer síterepnek.

Schmidhofer 10 évvel ezelőtt tizenhét évesen robbant be, amikor megnyerte a junior világbajnokságot, majd egyből az osztrák A csapatba került. (A felnőtt válogatott, az ország 10 legjobb síelője). Érdekesség, hogy 10 évvel ezelőtt is Tina Weirather előtt győzött.

A mostani győzelme után rengeteg interjút adott, ezekben megemlítette, hogy talán túl hamar jött a siker és a tagság a legjobbak között. Valahogy nem akart beindulni a karrierje, majd elérték a sérülések is, és 2012-ben már kikerült az A csapatból. Később sikerült visszaszereznie a helyét a legjobbak között, de tavaly januárban újabb sérülés jött, szalagszakadást szenvedett Cortinán. Innen kellett visszaküzdenie magát, egyéves kihagyás után Zauchensee-ben állt újra rajthoz és egyből a legjobb 10 közé jutott az idei versenyeken.

Érdekesség, ezt a svájci Blick derítette ki, hogy 157 centiméteres "magasságával", az egész vb mezőnyében a legalacsonyabb síelőnek számít.

Lachtal pedig már készül, hogy hosszú idő után helyi hőst ünnepeljen. 10 évvel ezelőtt a régió másik híressége Renate Götschl lett világbajnok. Nici testvére a lift völgyállomásánál üzemeltet egy vendéglőt, ott már egy külön könyvbe írhatják a rajongók az üzeneteiket. Az biztos, hogy a helyi zenekar már készül, hogy az újdonsült világbajnok dobosukat megünnepeljék. Az is eldőlt már, hogy Nici kívánságára a Radetzky-indulót biztosan eljátsszák.

Persze addig még folytatódik a világbajnokság és rendeznek egy lesikló versenyt is, ahol Schmidhofer szintén nem tartozik a legnagyobb esélyesek közé. Ennek ellenére, nincs kizárva, hogy ismét meglepetést szerezzen. Ha mégis nyerne, főhet a lachtaliak feje, hogyan tisztelegjenek egy immáron kétszeres világbajnok előtt. 
KOMMENTEK
jóska63 | 2017.02.10. 22:11
a fatherja meg grebenzent viszi
WAndrea | 2017.02.11. 09:33
Pontosabban a nagybátyja Karl Schmidhofer. Aki korábban sok évig Lachtal, majd Kreischberg síterepét igazgatta.

Szállástippek
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Monarchia Park csillagcsillagcsillagcsillag
Az elegáns apartmanfalu 1.650 méteres magasságban, közvetlenül a lachtali sípályák mellett helyezkedik el. Modern és otthonos, wifivel felszerelt apartmanjai 4-10 személy részére biztosítanak szállást. Ellátás a központi épületben rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.