Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájci háború: Lara Gut két versenyre eltiltva

2010.12.26. Bata Attila

Svájci háború: Lara Gut két versenyre eltiltva Akik azért látogatnának ki a közeli Hirschenkogel (Semmering) síterepén megrendezendő női alpesi Világkupa futamra, hogy a tizenkilenc éves svájci szépséget is lássák síelni, azok sajnos csalódni fognak. A versenyző és a svájci szövetség vitája egyre jobban elmérgesedik, Larát két versenyre eltiltották.
A vita december közepén robbant ki teljesen, amikor Lara Gut nyilvánosan is kritizálta a svájciak szövetségi kapitányát Mauro Pinit. Ennek nyomán a szövetség két versenytől eltiltotta, de a soron következő francia futamokon még elindulhatott, azonban a két ünnep közti semmeringi versenyeket ki kell hagynia.

Ahogy mondani szokták, az edző iránti kritika már csak a jéghegy csúcsa volt, az indulatok már jó ideje forrtak mindkét oldalon, mindenesetre furcsa, hogy a Svájc kedvenc női versenyzőjét, egy hatalmas bukást követő nagyon hosszú kényszerszünet után, éppen saját szövetsége száműzi ismét a pályáról.

Lara Gut egy reklámfotózáson
Lara Gut egy reklámfotózáson
Az ügy gyökerei majdnem három évvel korábbra nyúlnak vissza, amikor a szupertehetségnek kikiáltott és vonzó külseje miatt a médiában is könnyen eladható Lara Gut saját csapatot alakított, valamelyest szakítva a svájci szövetséggel. Ha emlékszünk rá, korábban az amerikai Bode Miller is hasonló útra lépett, de a francia Aubert is így versenyez mostanában. A svájci szövetségnek természetesen nem tetszik a magánakció, félnek, hogy akár többen is követik majd Gut példáját. Gut 2009-ben szerzett világbajnoki sikereivel szinte berobbant a női élvonalba, és újra számolni kellett a svájci női alpesi sporttal is. Aztán egy sajnálatos sérülés miatt egy 500 napos kihagyás következett, kimaradt egy teljes szezon, közte az idei téli olimpia is.

A saját csapatban versenyzés lényege, hogy saját magamnak szerezhetek szponzorokat és tehetem fel reklámjaikat a síruhámra, és ez az a pont, ahol már kiakadt a szövetség. Lara szponzorai felkerültek a síruhájára, ahová csak a szövetség szponzorai kerülhetnének, így a szövetség gyorsan lépett a büntetéssel.

Szóval, most ”Lara Gut ügy” van a svájciaknál. A síelő ügyvédje karácsony előtt felkereste a szövetséget, hogy külön megállapodásban rögzítsék Lara és a szövetség viszonyát. Túl sok kézzelfogható nem szivárgott ki eddig, a szövetség továbbra is érvényesnek tekinti az eltiltását, a svájci lapok pedig már háborúról írnak a síelő és a svájci sí szövetség között.
KOMMENTEK
Basslovers | 2010.12.26. 15:46
Iszik és gyönyörű...Csodálatos nő. Már csak viselkedni kéne megtanítani...
WéberF | 2010.12.27. 15:34
Vonn és Ries könnyebb helyzetbe került?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.