Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina a lezárt pályán: két halott Franciaországban

2018.02.19. Bata Attila

Ketten, egy 44 éves apa és 11 éves lánya vesztette életét vasárnap, amikor egy lavina elsodorta őket a francia Alapokban található Val d'Isere egyik sípályáján - jelentette a BFM hírtelevízió.
Az MTI híre szerint a tragédia 3 ezer méteres magasságban a Pisaillas gleccsernél történt.

A két párizsi lakosú síelő egy baráti csoporttal egy, a lavinaveszély miatt lezárt sípályán síelt, amikor elsodorta őket a hógörgeteg.

A francia tévé híre, benne a pálya és a baleset helyszíne
Cécile Ferrando, a helyi turisztikai hivatal részéről a televízióban elmondta: "Fél egykor hatalmas lavina volt Val d'Isere-ben, amely egy lezárt sípályát is elért. Sajnos a pályán a tiltás ellenére voltak emberek, és mindet elsodorta. Voltak, akiket ellepett, másokat magával sodort a hó. A mentők tíz percen belül a helyszínen voltak és megkezdték az emberek ellátását, illetve keresését".

Olaszországban három hegymászót sodort el a lavina, közülük ketten életüket vesztették. Mindketten tapasztalt hegymászók és a helyi hegyimentők tagjai voltak.
Az Euronews híre az olaszországi esetről magyarul
KOMMENTEK
arsenal | 2018.02.19. 11:22
Sajnálatos, de gondolom nem véletlenül volt lezárva. Sok esze volt az apának...
Fidosan | 2018.02.19. 15:24
Most ilyenre mit lehet mondani.... pár hete jöttünk meg 3 völgyből, hatalmas havazás után 4 es fokozatú lavina veszélynél lezárt pályák fent, és a piros szalag alatt úgy bujkáltak az emberek és mentek a pályára mintha muszáj lenne.....

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.