Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavinaveszély az osztrák határhoz közeli síterepeken

2009.01.29. Bata Attila

Lavinaveszély az osztrák határhoz közeli síterepeken Kedd estétől szerda délutánig 30-50 centiméter friss hó hullott a közeli alsó-ausztriai hegyekben. A havazásnak köszönhetően már négyes fokozatú lavinaveszély van érvényben. Stájerországban is gondokat okozott a havazás, itt tízezer háztartás maradt áram nélkül.
A keményre összetömörödött régi alapra hullott le az utóbbi huszonnégy óra friss hava, amely kedvez a lavina kialakulásának. Ezen felül viharos szél is fúj, így erős a veszély, hogy a frissen lehullott hóréteg megcsúszhat a keményre fagyott alapon. Az alsó-ausztriai hegyekben 1300 méter felett négyes, alatta pedig hármas fokozatú lavinaveszélyt rendeltek el. A havazás ma is folytatódik, csütörtökön további 25 centiméter friss havat várnak a környéken.

Egész Ausztriában fennakadásokat okozott a havazás és a szélvihar. Stájerországban tízezer, Burgenlandban ezer lakás maradt elektromos áram nélkül. Szerda estére már javult a helyzet Stájerországban, már csak ezer lakásba nem jutott el az áram. Az áramkimaradás legfőbb oka, hogy a viharos szél a vezetékre döntötte a kicsavart fákat, majdnem 400 trafóállomásról jelentettek üzemzavart.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.