Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lech-Zürs: síelés dirndliben április elsején

2017.02.27. Bata Attila

Nem áprilisi tréfa, hanem valóság. A legnagyobb osztrák síterep, Lech-Zürs (Ski Arlberg) tavaly rendezte meg először a síelős dirndli napot, és az akkori sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, hogy idén április elsején már másodszor is megrendezik az eseményt. Tehát várják a hölgyeket, és most már az urakat is népviseletben.
A dirndli (német nevén a dirndl) a 19. században elterjedt német és bajor női népviselet. Ma már ritkábban hordják, főleg nem a sípályákon. Ennek ellenére számos osztrák síterep rendez kifejezetten dirndlis síeléseket. Lech-Zürs azt szeretné, hogy az övék legyen a legnagyobb ilyen témájú rendezvény.

Az idei szezonban nemcsak a hölgyeket várják, hanem az urakat is arra kérik, hogy túrják fel a szekrények alját és keressenek benne olyan hagyományos öltözéket, amelyben ők is lecsúszhatnak április elsején.

Az első ötven jelentkező ingyenes napijegyeket és bérlési lehetőséget kap a rendezvényt szponzoráló sílécgyártótól (KÄSTLE). A következő 250 jelentkező pedig részt vehet a dirndli nap utáni apres partin.

Egy rövid ízelítő a tavalyi rendezvényről
A rendezők azt ígérik, ha a jelentkezők száma eléri a 300-at, akkor minden jelentkező két italt kap ajándékba. Részletek a síterep honlapján
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.