Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ledecká: ünnepelték a síelőket legyőző cseh snowboardost

2018.02.28. Bata Attila

Az idei téli olimpián is akadt néhány emlékezetes pillanat, születtek új sztárok. Talán az egyik legemlékezetesebb sportolója a versenyeknek a cseh Ester Ledecká, aki snowboarddal és síléccel is megelőzött mindenkit, az utóbbi esetben hatalmas meglepetésre.
Ledecká a 2014-es téli olimpián parallel óriás-műlesiklásban hetedik lett a snowboardosok között. Ők kieséses rendszerben versenyeznek, a negyeddöntőben kikapott, így nem jutott éremhez. Síelésben is szeretett volna indulni, de nem sokkal maradt le az indulás jogáról.

2015-ben már Kreischbergben nyert parallel szlalomban (snowboard), de ekkor már javában készült a következő évek világversenyeire síelésben. 2017-ben egyetlen versenyzőként vett részt a snowboard és a sí világbajnokságon. Snowboardban egy aranyat és egy ezüstöt nyert, síelésben pedig három számban végzett a legjobb harmincban.
Összefoglaló a szuper-g versenyről, amelyet hajszállal nyert meg
Ahhoz, hogy két sportágban versenyezzen, két különböző csapatot kellett összeállítania. A síelős és a snowboardos team működéséhez az is hozzájárult, hogy édesapja Csehországban ismert énekes és zeneszerző, és segített az egyre növekvő költségek fedezésében.

A jövőben erre már nem lesz szükség, hiszen a két olimpiai aranyérem összesen 3,5 millió koronát (kb. 43 millió forint) hozott a konyhára. Az olimpia előtt két világhírű cég támogatta Ledeckát, úgy kellett támogatókat vadászni. Mostantól a sorban álló szponzorok közül maga válogathat majd. Valószínűleg kapkodni is fognak érte, hiszen szinte minden feltétel adott. Fiatal (22 éves), aranyos, kedves, szerény, céltudatos stb. Iparági szakértők szerint mostantól legalább évente 100 millió koronát (kb. 1,23 milliárd forint) kasszírozhat majd, amellyel a legjobban fizetett cseh jégkorongsztárok mellé kerül. A marketinggel sok gond amúgy sem lehet, hiszen a prágai egyetemen is ezen a szakon tanul.

Ismertségét a fantasztikusan izgalmas szuper-g győzelem hozta meg, ahol 0,01 másodperccel verte az osztrák címvédőt és az összes nagy nevet megelőzte. Az is hihetetlen, hogy ezt a vetélytárs, bár azon a napon nem induló, Mikaela Shiffrin használt lécein tette meg. Edzője elmondása szerint verseny előtt előkészítik az új és a használt léceket is, aztán kipróbálják, hogy az adott havon melyik a leggyorsabb. Ezúttal Shiffrin volt léce csúszott a legjobban, így azzal indult Ledecká.

Így nyert snowboardban
Természetesen, most nagyon úgy néz ki, hogy a következő szezontól már nem kell használt lécekkel bíbelődnie, egy-két jó eredmény, és valamelyik sportszergyártó csak új léceket fog biztosítani.

A csehek hét érmet nyertek az olimpián. A legnagyobb bánatukra a jégkorongozók csak a negyedik helyen végeztek. 1998-ban amikor elsők lettek, százezren várták őket az ünneplésen Prágában. Most hétfőn négyezren várták a koreai különítményt, ahol természetesen Ledecká kapta a legnagyobb őrjöngést.

Ledecká a színpadon bevallotta, hogy mennyire izgul ennyi ember előtt, és megköszönte, hogy eljöttek és órákat vártak rá a cudar hidegben. "Nem változtam semmit. Csak annyi a különbség az olimpia előtti énem és a mostani között, hogy van két érem a nyakamban, és ennyien itt vagytok" - mondta az ünneplő rajongók előtt.

Közben már születtek róla nóták, de most már mindenki azt várja, hogy édesapja végre írjon róla is egy dalt.

KOMMENTEK
minerel | 2018.02.28. 11:52
Szenzációs a csaj!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.