Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lenzerheidében véget ért az idei Sí Világkupa

2005.03.14.

Lenzerheidében véget ért az idei Sí Világkupa A svájci Lenzerheide-ben eldőlt a lesiklás szakág összetett győzteseinek járó kristálygömbök sorsa. A döntő versenyei során egyértelműen az osztrák versenyzők dominanciája volt a jellemző, ennek ellenére az összetett legjobbaknak járó kristálygomböt más országok versenyzői vihették haza.
A hölgyeknél a lesiklásban diadalmaskodó osztrák Renate Götschl vehette át a lesikló szakági aranyérmet, győzelmének köszönhetően mostanra ő minden idők harmadik legeredményesebb női síelője. A műlesiklásban az amerikai Sarah Schleper győzött, megelőzve Janica Kostelic-et és Nicole Hosp-ot. Az óriás műlesiklást meglepetésként a spanyol, meglehetősen hosszú nevű Maria Jose Rienda Conteras nyerte, a finn Poutiainen és az osztrák Hosp előtt. A szuper-óriásműlesiklást a nőknél az osztrák Michaela Dorfmeister nyerte, a dobogó második és harmadik fokára a szintén osztrák Schild és a svéd Parson állhatott fel. A szakági összetett kristálygömböt Anja Parson nyerte, rendkívül szoros versenyben, mindössze három ponttal megelőzve Janica Kostelic-et.

A férfi lesiklást bombameglepetésként az 1971-es születésű, már veteránnak számító norvég Lasse Kjus nyerte, azonban a lesikló szakági aranyat a negyedik helyen végzett osztrák Michael Walchhofer győzött. A műlesiklást az osztrák Mario Matt nyerte, a német Vogt és a szintén osztrák Schönfelder előtt. Az óriás-műlesiklás versenyszámot az osztrák Stephan Goergl nyerte, maga mögé utasítva Millert és Raich-et. A szuper-óriásműlesiklás versenyszámban a férfiaknál teljes amerikai siker született, Bode Miller és Daron Rahlves (aki korábban jet-ski világbajok is volt) tökéletesen egyező időeredményüknek köszönhetően megosztoztak az első helyen, így a szuper-óriásműlesiklás szakági aranyérem mellett az összetett világkupa kristálygömbjét is Bode Miller emelhette a magasba, megelőzve az összetettben fő riválisát, az osztrák Michael Walchofert.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.