Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes: elkezdődött a nyári szezon a gleccseren

2015.06.23. Bata Attila

Egyre kevesebb gleccseren lehet már nyaranta síelni az Alpokban, már annak is örülni kell, ha összegyűlik annyi hó, hogy kinyithat egy gleccser. Franciaország ebből a szempontból még a szerencsésebbek közé tartozik, hétvégén Les 2 Alpes síterepén a második gleccser kezdte meg a nyári szezont.
Az üzemeltetők szerint az Alpok egyik legnagyobb nyári gleccser síterepe nyílt meg a hétvégén. 111 hektárnyi síelhető területen, kilenc kék, egy zöld és egy piros pályát nyitottak meg. Ezen felül a freeride terület és a freestyle park is megnyílt.

A gleccserhez egy félórás liftezés vezet, amelyet sokan bevállaltak a nyitó napon is. A szokásos nyári síelők, a versenyző palánták és klubok mellett megjelentek a hobbisíelők is, az első napon majdnem 1500 jegyet adtak el. A körülményekre nem lehet panasz, hiszen a gleccser alján 2,5 méter, 3000 méter felett pedig 3 méter vastag a hótakaró.

Természetesen egy forró nyár jelentős károkat okozhat a hórétegben, de az eredeti tervek szerint augusztus végéig nyitva tart a gleccser, ha az időjárás is engedi.

A szokásos, három francia gleccserterepből az idén is a Val d’Isere feletti Pissaillas gleccser kezdte meg először a nyári szezont június közepén. Szintén szokás szerint, itt egy hónap múlva, július 12-én már be is zárnak.

Les 2 Alpes: a nyáron üzemelő rész
Les 2 Alpes: a nyáron üzemelő rész
Les 2 Alpes június 20-án nyitott, egy héttel később, június 27-én, pedig a harmadik gleccser, a Tignes feletti Grande Motte is megnyitja a kapuit. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.