Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Levi: hétvégén szlalom világkupa hiányzókkal

2016.11.11. Bata Attila

Szombaton a hölgyek, vasárnap pedig a férfiak szlalom futamait bonyolítják le a finnországi Levi síterepén. A versenyt végül is sikerül megrendezni, annak ellenére, hogy októberben még nagyon kedvezőtlenek voltak az előjelek, de az időjárás az utóbbi héten "megemberelte" magát.
Készítik, injekciózzák a pályát a mínuszban
Készítik, injekciózzák a pályát a mínuszban
Ez a verseny lassan már tradicionálisnak számít a versenynaptárban. Az elképzelés szerint az Északi-sarkkörnél található síterepen ilyenkor már elég hideg van ahhoz, hogy legalább hóágyúkkal havat készítsenek. Ez eddig többször bejött, de tavaly az időjárás miatt elmaradtak a versenyek.

Az időjárás biztosan nem lesz enyhe. A hét elejei mínusz 16 fokos hideg talán mínusz 10 fok környékére enyhülhet a versenyek alatt.

Itt a győztes hagyományosan egy rénszarvast kap ajándékba. Persze nem viheti haza, csak a nevére írják, de bármikor Lappföldre érkezik, találkozhat "nyereményével". Két éve az amerikai Mikaela Shiffrin nyert a hölgyeknél. A papírforma szerint idén egy újabb rénszarvassal növelheti gyűjteményét, hiszen az utolsó nyolc szlalom versenyen, ahol elindult, nyert is.

A verseny sajátossága, hogy csak szlalom versenyt rendeznek, ezért szinte csak a specialisták hajlandóak ide elrepülni a felkészülés közepén. A többiek inkább készülnek a szezonra, így velük nem találkozunk.

Készül a pálya
Nem találkozunk a tavalyi szezon legjobb műlesiklójával, a norvég Henrik Kristoffersennel sem. A norvég csodagyerek összeveszett a szövetségével, így kihagyja ezt a versenyt. A szövetség szerződést kötött a Telenor céggel, hogy minden síelőnek ez a logó szerepel majd a legfontosabb reklámhelyén, a sisakján. Időközben a Red Bull megkereste Kristoffersent egy remek ajánlattal, de a szövetség nem engedi a logócserét a sisakon. A norvég csapatban egyedül Svindal járhat külön utakon (őt is pont a Red Bull szponzorálja), de ő már a szövetségi szerződés előtt külön megkötötte a saját szerződését, és külön engedéllyel megtarthatta. Kristoffersen azóta külön edz a csapattól, és mindenki várja, hogy megoldódjon a helyzet.

Lesz egy versenyző a férfiak között, akire külön is figyel majd a sívilág. A svéd Mattias Hargin először áll rajthoz felesége elvesztése óta. Matilda Rapaport júliusban Chilében forgatott filmet, miközben egy lavina elvitte és kórházba került. Hargin azonnal repülőre ült, amikor megkapta a hírt, de már nem segíthetett feleségén, aki néhány nappal később a kórházban meghalt. A tragédia előtt néhány hónappal házasodtak össze.

Hargin nagyon nehezen viseltre az elmúlt időszakot, a síelést is abba akarta hagyni. Elmondása szerint fogalma sincs mire lesz képes, abban biztos, hogy nincs a legjobb formájában.

A futamokat délelőtt 10-től az Eurosport közvetíti.
KOMMENTEK
tothlevente | 2016.11.11. 11:25
Levi hétvégén megnézi Levit. :)

Bakancslistán, egyszer majd élőben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.