Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Levi: hétvégén szlalom világkupa hiányzókkal

2016.11.11. Bata Attila

Szombaton a hölgyek, vasárnap pedig a férfiak szlalom futamait bonyolítják le a finnországi Levi síterepén. A versenyt végül is sikerül megrendezni, annak ellenére, hogy októberben még nagyon kedvezőtlenek voltak az előjelek, de az időjárás az utóbbi héten "megemberelte" magát.
Készítik, injekciózzák a pályát a mínuszban
Készítik, injekciózzák a pályát a mínuszban
Ez a verseny lassan már tradicionálisnak számít a versenynaptárban. Az elképzelés szerint az Északi-sarkkörnél található síterepen ilyenkor már elég hideg van ahhoz, hogy legalább hóágyúkkal havat készítsenek. Ez eddig többször bejött, de tavaly az időjárás miatt elmaradtak a versenyek.

Az időjárás biztosan nem lesz enyhe. A hét elejei mínusz 16 fokos hideg talán mínusz 10 fok környékére enyhülhet a versenyek alatt.

Itt a győztes hagyományosan egy rénszarvast kap ajándékba. Persze nem viheti haza, csak a nevére írják, de bármikor Lappföldre érkezik, találkozhat "nyereményével". Két éve az amerikai Mikaela Shiffrin nyert a hölgyeknél. A papírforma szerint idén egy újabb rénszarvassal növelheti gyűjteményét, hiszen az utolsó nyolc szlalom versenyen, ahol elindult, nyert is.

A verseny sajátossága, hogy csak szlalom versenyt rendeznek, ezért szinte csak a specialisták hajlandóak ide elrepülni a felkészülés közepén. A többiek inkább készülnek a szezonra, így velük nem találkozunk.

Készül a pálya
Nem találkozunk a tavalyi szezon legjobb műlesiklójával, a norvég Henrik Kristoffersennel sem. A norvég csodagyerek összeveszett a szövetségével, így kihagyja ezt a versenyt. A szövetség szerződést kötött a Telenor céggel, hogy minden síelőnek ez a logó szerepel majd a legfontosabb reklámhelyén, a sisakján. Időközben a Red Bull megkereste Kristoffersent egy remek ajánlattal, de a szövetség nem engedi a logócserét a sisakon. A norvég csapatban egyedül Svindal járhat külön utakon (őt is pont a Red Bull szponzorálja), de ő már a szövetségi szerződés előtt külön megkötötte a saját szerződését, és külön engedéllyel megtarthatta. Kristoffersen azóta külön edz a csapattól, és mindenki várja, hogy megoldódjon a helyzet.

Lesz egy versenyző a férfiak között, akire külön is figyel majd a sívilág. A svéd Mattias Hargin először áll rajthoz felesége elvesztése óta. Matilda Rapaport júliusban Chilében forgatott filmet, miközben egy lavina elvitte és kórházba került. Hargin azonnal repülőre ült, amikor megkapta a hírt, de már nem segíthetett feleségén, aki néhány nappal később a kórházban meghalt. A tragédia előtt néhány hónappal házasodtak össze.

Hargin nagyon nehezen viseltre az elmúlt időszakot, a síelést is abba akarta hagyni. Elmondása szerint fogalma sincs mire lesz képes, abban biztos, hogy nincs a legjobb formájában.

A futamokat délelőtt 10-től az Eurosport közvetíti.
KOMMENTEK
tothlevente | 2016.11.11. 11:25
Levi hétvégén megnézi Levit. :)

Bakancslistán, egyszer majd élőben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.