Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lezárt pályán síelt a Tátrában, a térde bánta

2015.12.01. Bata Attila

Sokan csúsznának már egy jót, akár Szlovákiában is, de a pályák 99,9%-a még zárva van. Elég felelőtlen dolog az előkészítetlen pályára tévedni, akkor is, ha hívogatóan fehérlik a távolból. Így járt egy lengyel síelő is a Magas-Tátrában, akit térdsérülésekkel a hegyimentőknek kellett lehozniuk a hegyről.
Egy lengyel síelőt ért baleset Tátralomnic felett a Kő-pataki-tó környékén. A hegyimentőknek speciális eszközzel kellett lehozni a szerencsétlenül járt síelőt a lanovka Start megállójáig. A Szlovák Hegyimentők mindenkit figyelmeztetnek, hogy tilos síelni a jelenleg még lezárt pályákon - írja a Portal Tatrzanski.

Szlovákiában havazott az utóbbi napokban, a Lomnici-csúcson 15 cm hó esett, így már 96 cm vastag a hóréteg. Csorba-tónál 18 cm vastag a természetes hó, de még Poprádon is megmaradt a vasárnapi havazás.

Az előző hétvégén csak két síterepen (Donovaly és Litmanova), nagyon rövid pályákon lehetett síelni Szlovákiában. Jelenleg már csak Donovaly üzemel egy pályával. A mostani hétvége azonban igazi szezonnyitónak ígérkezik, az ismertebb síterepek biztosan megkezdik a szezont. 

A hétvégi helyzetről folyamatosan beszámolunk, péntekig az összes szlovák síterepet összegyűjtjük, ahol beindulnak a liftek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.