Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egész évben üzemelő bobpálya nyílik Lienzben

2010.12.23. Bata Attila

Kelet-Tirol egyik legjobb síterepén, a női Világkupa versenyeknek is otthont adó Lienzben karácsonytól újabb érdekességgel várják a síelőket, de inkább azokat akik a síelés helyett egy kötött bobpályán csúsznának. December 25-én megnyílik a síterep egész évben nyitva tartó bobpályája.
Osttirodler bobpálya a Kelet-Tiroli Lienzben - Fotó: osttirol.com
Osttirodler bobpálya a Kelet-Tiroli Lienzben - Fotó: osttirol.com
Találó nevet kapott az új bobpálya, az Osttirodler. A Kelet-Tirol (Ost-Tirol) és a szánkó (Rodeln) keverékéből alkotott kifejezéssel nevezték el az új létesítményt, amely körülbelül 2,6 millió eurójába került a síterepet üzemeltető társaságnak.

A létesítmény megépítése augusztusban kezdődött el, és feszített tempóban folytatódott az év végén, de végül is sikerült tartani a kitűzött határidőt, így karácsonykor már ki lehet próbálni a síterep legújabb szórakozási lehetőségét. A máshol is telepített, nyári bobpályákhoz hasonló létesítményt december 25-én állítják hivatalosan üzembe.

A Hochstein hegyoldalból már nem csak a versenypályán lehet a völgybe jutni, hanem a 2,7 kilométer hosszú bobpályán is. A bob alatt futó sínek van ahol egész közel, egy méterre a földfelszíntől, de van ahol jó magasan, hat méter magasságban kanyarognak. Annak ellenére, hogy akár 40 km/órás sebességgel is lehet repeszteni, a kanyargós pályát a szakemberek teljesen biztonságosnak tartják, a fékek esőben és hóban is kifogástalanul fognak működni. A vendégeket kétszemélyes bobok szállítják le teljesen a városig, de aki egyedül érkezik, az sem gond, szólóban is lehet csúszni az új bobpályán.

Az üzemeletetők szerint ezzel a fejlesztéssel egy régi álmuk vált valóra, az új lift pozitív hatással lehet a környék idegenforgalmára, és főleg a nyári hónapokban javíthat jelentősen a bevételeken.

KOMMENTEK
elmo | 2010.12.23. 10:01
Jól hangzik, egyszer majd kipróbáljuk...
zantiagi | 2010.12.23. 13:04
Akkor lehet szilveszterkor ki is próbáljuk .
strocker | 2010.12.25. 08:28
Zantiagi! Tuttok élni!
afuchs007 | 2010.12.28. 14:53
Az ám! Élni tudni kell!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.