Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ligety végre megszerezte a söldeni győzelmet

2011.10.23. Lipiczky Ágnes

Ligety végre megszerezte a söldeni győzelmet A világbajnok és szakági Világkupa-címvédő amerikai Ted Ligety nyerte meg vasárnap a söldeni óriásműlesiklást. De örülhettek az osztrákok is, hiszen Philipp Schörghofer személyében 2005 után ismét hazai versenyző állt a dobogón.
Lindsey Vonn szombati diadala után újabb amerikai győzelem született Söldenben a 2011-2012-es Világkupa idénynyitó versenyén: a szakági Világkupa címvédője, Ted Ligety nyerte meg a férfiak óriásműlesiklását.

Ligety az elmúlt négy szezonban mindannyiszor a dobogón zárt a söldeni viadalon: 2007-ben az első futam győzteseként lett második, 2008-ban a harmadik, míg 2009-ben szintén a második helyen zárt. Ezúttal azonban nem engedte ki kezéből az elsőséget, az első futam megnyerését követően sikerült megőriznie vezető helyét, és 29 századdal legyőzte a francia Alexis Pinturault, 51 századdal pedig az osztrák Philipp Schörghofert. Utóbbinak nagyon örültek a hazaiak, hiszen osztrák versenyző legutóbb 2005-ben állt a dobogón, akkor Hermann Maier győzött, és Rainer Schönfelder lett a harmadik. Ligety diadala (ez már a kilencedik volt pályafutása során) nem meglepetés tehát. Azért sem, mert az amerikai csapat európai bázisa éppen Söldenben van, vagyis jól ismeri ezt a meredek, gyors pályát. „Ez volt a célom, végre nyerni akartam – mondta Ligety. – Szeretem a söldeni pályát, sokat edzünk itt, és ez mindenképpen előnyt jelent a számomra. Lindsey győzelme is feldobott, és én is szerettem volna megfelelni az elvárásoknak.” Az összetett Világkupa címvédője, a horvát Ivica Kostelic nagyot ment a második futamban, hiszen a 18. helyről az ötödikre lépett elő, megelőzve az osztrákok sérülésből visszatérő sízőjét, Marcel Hirschert. A garmischi világbajnokságon sérülést szenvedő Benjamin Raich is újra a pályán van, a „pitztali villám” 19. hellyel mutatkozott be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.