Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonnt megoperálták, van remény a folytatásra

2013.02.11. Bata Attila

Lindsey Vonnt megoperálták, van remény a folytatásra Helyi idő szerint vasárnap reggel Colorado államban megoperálták Lindsey Vonn elszakadt szalagjait. Orvosa szerint a műtét jól sikerült, van rá esély, hogy a következő szezonban ismét síelhet és megvédheti olimpiai győzelmét a következő olimpián, Szocsiban.
A keddi szuper-g versenyen hatalmasat bukott, majd helikopterrel szállították kórházba az amerikai csapat sztárját, Lindsey Vonnt. Az orvosok megállapították, hogy jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, ezenkívül sípcsonttörést is szenvedett. Vonn úgy döntött, hogy otthon operáltatja meg magát, így az amerikai csapat orvosa műtötte meg őt a coloradoi Vailben.

Lindsey Vonn bukása
Az utóbbi időben egyre többet lehetett hallani a golfozó Tiger Woods és Lindsey kapcsolatáról. Az amerikai és európai bulvárlapoknak az adott témát, hogy állítólag Tiger Woods magánrepülőgépét küldte Salzburgba Lindsey-ért, amellyel kényelmesen hazautazhatott.

Az operációt végző orvos, Dr. Bill Sterett szerint a műtét jól sikerült, a modern sebészeti módszereknek köszönhetően, valamint egy agresszív rehabilitációs időszakkal Lindsey teljesen felépülhet. Az orvosok szerint még túl korai lenne a visszatérés időpontjáról beszélni, de jó esély van arra, hogy nyolc hónapon belül felépülhet és a 2014-es téli olimpiára ismét formába lendülhet.

Vonn eddig 59 Világkupa versenyen győzött, ha a sérülés nem jött volna közbe, akkor talán már az idén elérhette volna az osztrák Annemarie Moser-Pröll 62 győzelemből álló rekordját. Vonn elmondása szerint a fő cél a téli olimpia, de nagyon reménykedik abban, hogy kedvenc versenyén, a kanadai Lake Louis-ban is rajthoz állhat november végén, ahol eddig 14 alkalommal nyert.

KOMMENTEK
tibor76 | 2013.02.11. 11:26
Hát, csak a legjobbakat tudom kívánni neki. Ne legyen igazam, de szerintem nem lesz olyan mint a beleset előtt volt. Ez gyakorlatilag egy év kihagyás lesz. Nem tudom, hogy ezek után képes lesz-e ismét a csúcsra kerülni.
kezi5 | 2013.02.13. 19:16
Hatalmas küzdő! Ő az aki soha nem adja fel! Vissza fog térni és jobb lesz, mint valaha! Ott lesz Lake Louis-ban és az Olimpián is, ahol fel fog állni a dobogó legfelső fokára! Mindent meg fog tenni, hogy megnyerje az arany érmet! Támogatja Őt az egész családja és a csapata is! Kiváló edzőkkel és orvosokkal dolgozik! Ő a legjobb!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.