Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: nyári síverseny a belvárosban, igazi hóban

2015.08.25. Bata Attila

Érdekes eseménynek ígérkezik a helyi lakosok hagyományos sífutó versenye az olaszországi Livigno belvárosában. Nem tévedés, a helyiek szokásos versenyét az idén augusztus végén lesz. A város sétálóutcáját letakarják a tavalyról elmentett igazi hóval és azon rendezik a versenyt.
Idén már 35. alkalommal rendezik meg Livigno helyi amatőr sífutó versenyét, ahol a település nyolc körzetének lakosai versenyeznek egymással. A versenyen csak helyi lakosok indulhatnak, turisták legfeljebb szurkolóként segíthetik a helyieket. A verseny érdekessége, hogy a helyiek legtöbbje egy jó kis buliként fogja fel és sokan versenyeznek a régi korokat idéző lécekkel és felszereléssel.

A 2012-es verseny, ezt nem nyáron rendezték
A versenyt eredetileg márciusban rendezték volna meg, de elhalasztották augusztus 27-ére. A havat már az előző szezonban betárazták, jelenleg hódepókban pihen a hótömeg, amíg a hőszigetelő fóliát le nem veszik róla. A havat majd teherautókkal szállítják Livigno sétálóutcájára, ahol este 8-kor indul a verseny.

A korábbi évekhez hasonlóan, az ígéretek szerint másnap reggelre már eltakarítják a havat a főutcáról, bár ezzel az idén vélhetően könnyebb dolguk le a szervezőknek, mint korábban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.