Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Livigno: sífutó verseny a belvárosban tavalyi havon

2017.08.28. Bata Attila

Ezt az érdekes sífutó versenyt már a harmadik alkalommal rendezik meg augusztus végén a híres olasz síterep belvárosának utcáin. Az előző szezonból eltárolt havat felhasználva építettek egy kilométernyi pályát a sífutók, biatlonosok, a helyiek és nem utolsó sorban a számos turista örömére.
(Kép: Livigno / Facebook)
(Kép: Livigno / Facebook)
Jól döntött Livigno, amikor az egykori márciusi versenyét augusztus utolsó hetére tette át az utóbbi három évben. Jönnek a turisták, elégedettek a helyi vendéglátók, és az idei, 37. verseny jó reklámnak bizonyult a síterepnek.

Így készült a pálya a tavalyi hóból
Ahogy a videón is látható egy hatalmas hódepóban tárolták a tavalyi havat. Az összegyűjtött havat jó vastagon leszórták fűrészporral, majd az egészet beterítették hőszigetelő fóliával. Néhány nappal a verseny előtt leszedegették a hatalmas fóliacsíkokat, lekaparták a fűrészport és a teherautók már vihették is a havat Livigno belvárosába.

A verseny (Kép: Livigno / Facebook)
A verseny (Kép: Livigno / Facebook)
Közel 500-an indultak a jelmezbe öltözött vagy a versenyt komolyabban vevő amatőrök között, de a profik részére is versenyt hirdettek ismert olasz versenyzők részvételével. Ritka élmény volt a havas verseny nyár végén, a körülbelül tízfokos esti hőmérsékletben, a vámmentes boltok sétálóutcáján.

Az idén a tavalyi hóból egy hatalmas hóembert is építettek a kisebbek örömére.

Épül a hóember
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.