Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: keddtől síelhető a Lomnici-nyereg

2016.02.16. Bata Attila

Végre ez a nap is elérkezett, hullott annyi hó az utóbbi napokban, hogy a síelők birtokba vehetik a Magas-Tátra legmeredekebb pályáját, a Tátralomnic feletti Lomnici-nyeregből induló fekete pályát. Mivel ezt a részt tilos hóágyúzni, így minden szezonban csak akkor nyitják meg, ha összegyűlik a síelésre alkalmas hó.
A helyi lifttársaság szerint jelenleg 150 centiméter vastag a hó a nyeregben, így keddtől megnyitják a pályákat és az egész hegyoldalt (freeride) a síelők részére. Az 1240 méter hosszú pálya megnyitása azt is jelenti, hogy a tátralomnici síterep mostantól teljes hosszában síelhető, vagyis a legmagasabb részétől a legalacsonyabb pontjáig lehet síelni.

A lifttársaság kérése, hogy reggel 8:30 előtt és délután 4:00 után már senki se síeljen vagy sítúrázzon a nyereg alatti pályán, mert ekkor már a ratrakok dolgoznak. A pálya meredeksége miatt a ratrakokat csörlővel és drótkötéllel húzzák fel a hegyen, amely a sötétben nem látható, így eléggé balesetveszélyes a kifeszített drótkötél a síelők vagy a sítúrázók számára. Csak az elmúlt szezonban három ilyen jellegű, súlyos baleset történt a Magas- és az Alacsony-Tátrában.

Végezetül, ahogy minden évben, nézzük meg mikor gyűlt össze annyi hó a nyeregben, hogy megkezdődhetett a síelés:   
Év Hónap, nap
2016 február 16.
2015 január 16.
2014 március 22.
2013 január 30.
2012 január 20.
2011 január 30.
2010 február 14.
2009 január 2.
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.