Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar induló a nassfeldi "Schlag das Ass" versenyen

2013.01.20. sielok.hu

A világ leghosszabb amatőr downhill síversenye zajlott múlt szombaton Nassfelden "Schlag das Ass", azaz "Győzd le az ászt!" mottó alatt. Magyarországot Marosvölgyi Péter képviselte, aki remek időt futott.
Armin Assinger versenyez
Armin Assinger versenyez
Egy óra 5 perc 14 másodperc alatt teljesítette a távot, és ezzel az idővel a dorogi Marosvölgyi Péter az 541. helyezést érte el a 700 fős mezőnyből, maga mögött hagyva számos osztrák, olasz, szlovén és szlovák versenyzőt.
Marosvölgyi Péter
Marosvölgyi Péter
Közel 700 hobbysportoló állt fel a startvonalra a "Schlag das Ass" elnevezésű versenyen, hogy harcba szálljon a híres sílegendával, Armin Assingerrel, aki a verseny megálmodója és fő támogatója is egyben. Az idei Nassfeld Trophyn Assinger jó formában volt, de ez csak a második helyre volt elég, hiszen az alsó-ausztriai Florian Lengl 3,5 másodperccel legyőzte őt, 53:55:75-ös idővel. A hölgyek versenyét a karintiai Nicole Galle nyerte 55:14:88-as idővel.

A rendezvény második csúcspontja a fárasztó verseny után egy Red Bull repülős bemutató show volt. A világbajnok, Hannes Arch lélegzetelállító és vakmerő mutatványokkal szórakoztatta a közönséget.
Így néz ki a verseny
Így néz ki a verseny
Rekordteljesítmény
A versenypálya pontosan 25,6 km hosszú, és az egész Nassfeldi síterületen keresztülvezet. Ezt a távot a Guiness Rekordok könyve a világ leghosszabb downhill síversenyeként tartja számon. A versenyzőknek 6400 m-nyi szintkülönbséggel kellett megküzdeniük, de a pályák egyes részei között felvonózások adnak pihenési lehetőséget. Jövőre újra lesz ilyen verseny, a visszaszámlálás már megkezdődött a www.schlagdasass.at weboldalon.
KOMMENTEK
Kálmi | 2013.01.20. 20:27
Gratulálok a résztvevőnek, a versenyt viszont hülyeség a "világ leghosszabb downhill síversenyének" titulálni, még ha azt a Guiness is teszi. Ezzel az erővel a Sella Ronda körsí lehetne a leghosszabb downhill verseny. A felvonózás miatt nem egybefüggő a táv. Nem az irígység beszél belőlem, de aki megsíelte a svájci Inferno több mint tíz kilométerét egybefüggően, az tudja miről beszélek. Pihenni a menetek között egy eléggé üdítő dolog. Még egyszer gatulálok Marosvölgyi Péternek az elért eredményéhez és csak így tovább.
p.maros | 2013.01.21. 17:17
Büszke vagyok a férjemre, aki jó példát mutat négy kisfiúnknak! HAJRÁ!!
Marosvölgyiné Anikó

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.