Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síző is indul a Nightracen

Hirscher és Kostelic paprikás hangulatban várja a schladmingi viadalt

2012.01.24. Lipiczky Ágnes

Magyar síző is indul a Nightracen Igazi presztízsharc lesz az osztrák Marcel Hirscher és a horvát Ivica Kostelic között a ma esti schladmingi Nightrace. A versenyt megelőző hétvégén ugyanis a horvátok "robbantottak". Véleményük szerint Hirschert egy elhibázott kapu miatt Kitzbühelhez hasonlóan Zágrábban és Adelbodenben is ki kellett volna zárni.
Felbolydult a férfimezőny, nem véletlenül, a 2011-2012-es összetett győzelemre ugyanis Hirscher és Kostelic a legnagyobb esélyes.

Három-három az állás az osztrák Marcel Hirscher és a horvát Ivica Kostelic között, ami az idei szlalomgyőzelmeket illeti. Hirscher Alta Badiában, Zágrábban és Adelbodenben nyert, míg Kostelic Beaver Creekben, Flachauban és Wengenben húzta be az első helyet. A feszültség szinte tapintható a két versenyző között, amit csak tetéz, hogy a kitzbüheli hétvégén horvát vezérlettel "nekiugrottak" az osztrákok új tehetségének. Vedran Pavlek, a Horvát Síszövetség elnöke szerint ugyanis Hirscher Kitzbühelhez hasonlóan Zágrábban és Adelbodenben is elhibázott egy kaput, mégsem zárták ki a versenyből. Ezt erősítette meg a német Felix Neureuther is, aki Zágrábban második lett Hirscher mögött. A botrány kirobbantása érthető a horvátok részéről, hiszen a Zágrábban harmadik, Adelbodenben második Kostelic értékes pontokat veszített el az esetekkel, és nagyon úgy tűnik, a két technikai specialista között dől majd el az összetett elsőség sorsa.
Foto: Huber/Raffalt
Foto: Huber/Raffalt
Schladmingban, a Nightrace helyszínén a csapatvezetők megtárgyalták az ügyet, de úgy döntöttek, nem indítanak eljárást. Az osztrák Kronen Zeitung újranézte a versenyről készült felvételt, és megállapították, hogy Hirscher Zágrábban valóban hibázott a győztes futam során, amelyet végül csapata is elismert. Ugyanakkor az eredményt már nem lehet módosítani, hiszen óvásra a versenyt követő 15 percben van lehetőség, vagyis Hirscher győzelme hivatalosnak tekinthető.

Paprikás hangulatban futnak neki tehát a ma esti Nightracenek a versenyzők, akik bár a rajtszám osztó ceremónián kezet ráztak egymással, minden bizonnyal presztízscsatának tekintik majd a villanyfényes viadalt.

A versenyen 76-os rajtszámmal egy magyar versenyző, Farkas Norbert is rajthoz áll majd. Igazi sporttörténelmi pillanat lesz ez, hiszen magyar férfiversenyző legutóbb 1993-ban szerepelt Világkupában, akkor Bónis Attila versenyzett a csúcskategóriában.
Foto: Huber/Raffalt
Foto: Huber/Raffalt
"Elsősorban a tapasztalatgyűjtés a célom, mert például jövőre ezen a pályán lesz a világbajnokság, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából kiemelten fontos. Emellett minden síző álma, hogy egy-egy ilyen futamon elindulhasson. Az előnevezést már régen leadtam, de csak kevéssel a keddi nevezési határidő előtt döntöttem el, hogy belevágok - mondta Farkas Norbert. - Egy bizonyos szint után a szabályok szerint minden országból elindulhat egy síző a Világkupa-versenyeken. A távlati céljaim között szerepel, hogy rendszeresen szerepeljek ilyen futamokon, de most a legfontosabb, hogy kijussak a szocsi olimpiára. Utána jöhetnek a Vk-versenyek. Schladmingban senki se várjon csodát, valószínűleg a legmagasabb rajtszám lesz az enyém, és azt gondolom, megelőzni sem lesz könnyű bárkit is. Persze erre törekszem majd! Később aztán jöhetnek a merészebb célok is, előbb-utóbb szeretnék bejutni a legjobb harminc közé, hogy indulhassak a második futamban is."
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2012.01.24. 21:26
Hajrá Norbert
afuchs007 | 2012.01.25. 08:53
Milyen helyezést ért el? Sajnos nem volt alkalmam nézni a futamot.
huligan | 2012.01.25. 13:33
Kiesett az első futamban. Sajnos én sem láttam, mivel 76-ossal jött... Keresek videót!
cannibale | 2012.01.25. 14:09
Ha esetleg valaki be tudná ide linkelni az jó lenne.Előre is köszi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.