Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szép magyar szereplés az alpesi világbajnokságon

2013.02.18. Magyar Sí Szövetség

Szép magyar szereplés az alpesi világbajnokságon Lezárult a 2014-es olimpiai játékokat megelőző legjelentősebb alpesi síesemény, a 2013-as alpesisí-világbajnokság, amely az ausztriai Schladmingban került megrendezésre. A magyar alpesisí-sport számára mindenképpen az év fő versenye volt.
Népes csapatot indíthattunk, a helyszín Magyarországhoz való közelsége tálcán kínálta, hogy a minél több versenyző kaphasson lehetőséget a tapasztalatszerzésre. Miklós Edit, Berecz Anna, Berecz Réka, Döme Dóra, Hellner Donáta, Hellner Szelina, Csima Réka és Ury Zsuzsanna összeállítású női csapatunk minden versenyszámban jelen volt a vb versenyein és valamennyi indulónk elismerésre méltón szerepelt.

Miklós Edit az elvártnál és a rendelkezésére álló körülményekhez képet sokkal jobb szezont tud magáénak a 2012/2013-as évben. Sajnos a mostoha időjárási körülmények miatt a Super-G versenyszámban nem állhatott rajthoz, a 30 célba érkezett versenyzőt követően a versenyt lezárták. Mivel Edit elvesztette világkupa pontjait és helyezéseit a 2010/2011-es szezon során, amikor országot váltott, s ezt a hátrányt a román lehetőségekhez képest is még mostohább magyarországi lehetőségek miatt még nem tudta ledolgozni, így magas rajtszáma miatt került ebbe a hátrányos helyzetbe, s hasonlóan járt Berecz Anna is.

A szuper-kombinációs (lesiklás és műlesiklás) versenyben Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesi síteljesítményével büszkélkedhet, s helyezésben se volt 80 éve példa hasonlóra. A kiemelkedő 19. hely ebben a versenyszámban egy új korszak kezdetét jelzi. Két évvel ezelőtti eredményén is tudott 4 helyezést javítani. Reméljük, a következő szezon során már hibátlan felkészülésben lehet része, s akkor akár teljesítményben is le tudja faragni a csekély időbeli különbséget, ami elválasztja még az élvonal krémjétől.

A 4,5%-os időelmaradással minden idők legjobb magyar alpesi síeredményét produkálta. Lesiklásban elmaradt a megálmodott 20-on belüli helytől, de a 23. hely és a 2,9%-os teljesítmény továbbra is bizonyítja, hogy Edit kiemelkedő klasszisa sportágának, s a csekély különbség ledolgozásához már a tökéletes, s a nagy csapatok számára rendelkezésre álló körülményeket kell számára is biztosítani. Kékesi Márton ifjúsági I. korú versenyzőnk volt az egyedüli, aki kvalifikálta magát a szuperóriás-műlesiklás versenyszámban, s el is indult, sajnos a sikeresen teljesített futam után egy nem tudatos hiba miatt diszkvalifikálták. A nemsokára kezdődő ifjúsági világbajnokságon vigasztalódhat.

Férfi és női versenyzőink többsége a technikai számok kvalifikációs versenyeiben állhattak rajthoz. Berecz Anna, aki szintén "A" olimpiai kvalifikációs szinttel rendelkezik, s így szinte biztos szocsi részvételnek nézhet elébe, óriás-műlesiklásban javított két évvel korábbi világbajnoki szereplésén, s 48. helyen zárta a világbajnokságot. Farkas Norbert nagyszerű teljesítménnyel ugyanezen versenyszámban a férfiak között a 47. helyen zárta az eseményt.

Műlesiklásban sajnos nem ismétlődtek meg a 4 évvel ezelőtti események, a nők nem kvalifikálták magukat a legjobb 60 versenyző közé, míg férfi műlesiklásban Bujtás Csaba 34%-os elmaradással lett 48.

Így bár a célkitűzést, egy 20-on belüli eredményt, s egy 30-on belüli eredményt sikerült teljesíteni, s az óriás-műlesiklás eredményeivel sem kell szégyenkezzünk, műlesiklásban szükséges visszaerősödnünk. Mind a nőknél, mind a férfiaknál, ahol a sérülésből még csak felépülőben lévő Szepesi Bertold nem tudott ezen a vb-n jól teljesíteni, s a fiatal Kékesi Márton nem kapott most lehetőséget, de Szocsira itt is sokkal jobb eredmények várhatók.

A felkészülést valamennyi versenyző a saját személyi edzője segítségével végezte. Kovács Barnabás látja el továbbra is a szövetségi kapitányi feladatot, Bereczki Brigitta pedig az utánpótlás-igazgatói teendőket. Kitartó munkájukat is dicsérik a kiemelkedő és tovább javuló sikerek, s a jövő tehetségeinek bemutatkozási lehetőséget is nyújtottak, akik remélhetőleg már a 2 év múlva következő világbajnokságon meghálálják a bizalmat.

KOMMENTEK

Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.