Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókáosz Ausztriában: még nincs vége

2015.05.21. Stánicz Balázs

A tegnapi hókáosz csütörtök reggel is folytatódott, lezárt utak, erős havazás. Mindez nem január közepén, hanem május 21-én. Bár a hóhatár feljebb húzódik, holnap délutántól újabb intenzív havazást jósolnak a sógorok.
Bár a naptár szerint május van az időjárás erről tudomást sem vesz. Sok tiroli és salzburgi síterepen akár már a síszezont is újrakezdhették volna, helyette a legtöbben a nyárra készülnek. Nem csak ők, az autóvezetők is, köztük kamionosok, akik nyári gumikkal kelnek útra.

A havazás kombinálva a nyári gumikkal kisebbfajta hókáoszt eredményezett Ausztria hegyvidéki részein. Lezárt utak, keresztbe fordult kamionok, árokba csúszott autók. A Brenner hágón csak ma délelőtt normalizálódott a helyzet; csütörtök reggelig többször is teljesen lezárták az autópályát. Az osztrák autópálya üzemeltető - Asfinag - elmondása alapján 30 év óta nem volt ilyen késői hókáosz az utakon.

Igaz számtalan hótolóval és szórógéppel takarították az autópályát, a nyári gumikkal közlekedő járművek óráról órára keresztbe húzták - szó szerint - az útjaikat.

A Stubai, Hintertux és Kaprun gleccseren 40-60 cm hó hullott. Igen sok hó esett a gasteini Stubnerkogelen, 2200 méteren 42 cm, továbbá a Grossglockner panorámaút mellett, ahol 45 cm friss havat mértek. A kedvelt magashegységi panorámautat csütörtök déltől újra megnyitották a forgalom előtt.

Az alacsony hóhatár egy komolyabb árvíztől védte meg Ausztria nyugati felét, mondják a szakértők. Bár a délután folyamán egyre több helyütt állt el a csapadék, a megnyugvás csak péntek délig tart. Délutántól újabb intenzív esőzés és havazás kezdődik, ezúttal dél felől.

Pénteken és szombaton 1500-1800 méter feletti hegyekben kifejezetten télies időjárásra kell felkészülnünk. Az osztrák gleccsereken újabb 30-60 cm friss hóra van kilátás.
KOMMENTEK
RékaMaria | 2015.05.22. 10:35
a felvonók mennek? mert ha igen, akkor mennénk síelni:)
WAndrea | 2015.05.22. 11:26
Kedves Réka!
Itt látható, hogy mely síterepeken üzemelnek a liftek:
http://sielok.hu/hojelentes/ausztri...a/rendhegy/csaknyitva/

Kaprun-Kitzsteinhorn május 25-éig van nyitva.
http://sielok.hu/holap/kaprun/
RékaMaria | 2015.05.22. 12:10
köszönöm szépen:)
Chopoker | 2015.05.22. 12:17
Ez igen, friss regisztráló és egyből síelni menne...májusban...gleccserre. Gratulálok!

Nem jár Neki egy sielok.hu-s aláöltöző? Szerintem hasznát venné hétvégén! :-)
osvald | 2015.05.24. 08:17
Helló,Hintertuxot ajánlanám viszonylag sok pálya van nyitva!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.