Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor-Pohorje: már ezer szezonbérletet eladtak

2017.09.08. Bata Attila

A magyarok körében is szívesen látogatott szlovéniai síterep, a Maribor melletti Pohorje az előző hétvégén fesztivált rendezett, ahol először lehetett nagyon kedvezményes áron szezonjegyeket vásárolni. Bár az időjárás sokakat távol tartott, a rendezők elégedettek az eredménnyel.
A hétvége meghozta a szezon első havát a szlovén hegyekbe is. Vasárnap reggelre a Júliai-Alpokban Kredaricán 9 cm, Kaninon 8 cm hó hullott, de több csúcs is fehérbe öltözött. A korai havazás nem újdonság Kredaricán, a helyi meteorológiai intézet szerint az elmúlt 45 évben 20 alkalommal hullott a hó szeptember első 10 napjában.

Amíg a magasban havazott, addig az alacsonyabb részeken a viharos eső áztatta a földeket és a mariboriak rendezvényét, ahol még 310 eurós áron lehetett szezonbérlethez hozzájutni. Az akció továbbra is folytatódik, bár az árak a szezon közeledtével kissé emelkednek.

Ettől a héttől október 3-ig 370 euróba kerül egy felnőtt szezonbérlet, majd utána 400 euróba egészen október 28-ig. Utána már csak teljes áron, 470 euróért lehet vásárolni a teljes szezonra érvényes síbérletet.

Maribor síterepét a helyi közlekedési vállalat a Marprom üzemelteti, a hétvégi bulit is ők szervezték, és az időjárás előrejelzések ismeretében is úgy döntöttek, hogy megtartják a koncerteket és a különböző programokat.

Ezer darab szezonbérletet sikerült értékesíteni, amely valamivel kevesebb, mint tavaly ilyenkor, de a szervezők elégedettek az eredménnyel. A tervek szerint októberben is tartanak egy rendezvényt, ahol újabb értékesítést tartanak.

A síterepen már megkezdték a felkészülést a szezonra. Az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy az 1961-ben épült és már teljesen "kiöregedett", felújításra sem érdemes Bellevue liftet elbontják és a helyére két varázsszőnyeget telepítenek. A bontási engedélyek még nem érkeztek meg, a fejleményekről majd beszámolunk.
KOMMENTEK
bouquetk | 2017.09.08. 09:04
A Bellevue egy tányéros volt, nem oszt nem szoroz.
A legnagyobb baj, hogy alig van hó, a rendszer elavult. Ha itt laknék, biztos vennék bérletet, de másképp nem éri meg. Régen sokat járunk ide, szerethető hely.

Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Apartments Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos apartmanok a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.