Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megjelent a Karancs-Medves vidékének túrakalauza

2014.09.10. MTI

Túrakalauz jelent meg a Karancs-Medves vidékéről. Szepessy Gábor panorámarajzokkal, térképvázlatokkal, túrametszetekkel és fényképekkel ellátott kalauza részletes túraleírásokkal mutatja be a Salgótarján környéki és Szlovákiába irányuló kirándulási lehetőségeket és hegyikerékpáros útvonalakat.
A nógrádi Völgyvárost körülölelő hegykoszorú hazánk bármely szegletének szépségével felveszi a versenyt. A Karancs monumentális tömbje, az égbetörő vulkáni kúpok, valamint a Medves bazaltplatója változatos, egyedi arculatot kölcsönöznek a vidéknek. Salgótarján környéke számtalan kirándulási lehetőséget tartogat a természetjárók számára. A tájegységet északról lezáró államhatár jelképessé vált, s ma már könnyedén felfedezhetjük túloldalának páratlan értékeit - írja előszavában Szepessy Gábor.
Karancs
Karancs
A Karancs és a Medves vidékének első részletes kalauzát 1929-ben Dornyay Béla jelentette meg magánkiadásban. Ezt követte 1964-ben a Veres Mihály szerkesztésében, s a Sport Kiadó gondozásában életre hívott országos terjesztésű útikönyv. A millecentenárium évében, 1996-ban Gubola István irányításával született ugyan egy Salgótarjánt és környékét bemutató túrakalauz, azonban a színvonalas kiadvány nem jutott el az ország más tájaira.
Sípark szeptemberben. Középen a Karancs (729 m), háttérben a Tátra, jobb szélen a Polyána hegység legmagassabb pontja (1457 m). – itt: Mátraszentistváni Sípark.
Sípark szeptemberben. Középen a Karancs (729 m), háttérben a Tátra, jobb szélen a Polyána hegység legmagassabb pontja (1457 m). – itt: Mátraszentistváni Sípark.
Ezt az űrt betöltve, éppen fél évszázaddal az első országos kiadású útikönyv megjelenése után, a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet létrehozásának 25. évfordulóján, a természetjárók körében jól ismert Kornétás Kiadó Kft. gondozásában új túrakalauzt vehetnek kezükbe a térséget felfedezni kívánó turisták - írja szerző.

A 246 oldalas kötet természeti és történeti képet ír le a térségről, gyakorlati tudnivalókat ad a közlekedésről, szállásról, múzeumokról, a túraútvonalaknál feltünteti a jelzést, a távolságot, a szintemelkedést és a menetidőt is.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.