Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Havazik itthon is, beköszöntött a téli időjárás

2012.01.17. 2012.01.20. sielok.hu | frissítve: 2012.01.20.

Végre! Havazik itthon is, beköszöntött a téli időjárás Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett a téli időjárás hazánkba is! Szombatig erősődő havazás várható a Mátrában, valamint tartós hideg, ami kedvez a hóágyúzásnak. Egyre több sípálya nyithat meg a következő napokban, a hétvégén pedig rendezvények, versenyek várják a havas sportok szerelmeseit.

Sípark Mátraszentistván

Havas táj, igazi tél, kiváló hóminőség van mind a 3 km-nyi sípályán, minden lift üzemel, végre megnyitott a piros 3-as és 5-ös pálya is. Teljes kapacitással mennek a hóágyúk, naponta 7500 köbméter új hó készül a pályákra. A hétvégén Hófesztivál lesz a Síparkban, gyerekversennyel, családi és zenés programokkal, melynek a célja a téli sportok hazai népszerűsítése, amihez most szerencsére hozzásegít az igazi téli időjárás.

Kékestető

Friss hó, kiválóan előkészített sípályák, remek hangulat várja a Kékestetőre kirándulókat, ahol teljes felvonó hosszban síelhető a Déli sípálya! Az időjárás előrejelzések a következő napokra igazi téli időt jósolnak Kékestető területére. A napközbeni mínusz fokok egész napra biztosítják a kiváló minőségű pályát. Továbbra is folyamatosan mennek a hóágyúk és növelik a Déli sípálya teljes felvonó hosszában (ca. 1 km) a technikai hóréteg vastagságát. A Kékestetői Déli sípálya felső szakaszán mind a 3 lift működik (csákányos, tányéros, húzó) ami gyakorlatilag a sorban állás nélküli síelést teszi lehetővé. A hagyományoknak megfelelően szerda, péntek, szombat esti síelés is lesz - megnövelt fényerővel! A síiskola, a síkölcsönző és a vendéglátó egységek - éttermek, körbár - is üzemelnek! Pihenésképp ajánljuk az megújult Torony kilátót és presszót, ahol hazánkban egyedülálló módon 1000 méter felett lehet kávézni!

Nordica Síaréna, Eplény

Teljes kapacitással mennek a hóágyúk Eplényben is, naponta 7500 köbméter hó készül a pályákra! Január 16-án 50-60 cm hóval újra megnyitott az 1-es pálya. Emellett nyitva a tanulópálya, valamint működik az 1-es csákányos lift, a tanulólift és 4-üléses felvonó is. Kiváló hóviszonyok várják az ide látogatókat! Szombaton már biztosan üzemelhet a 2-es pálya és ha szerencsésen alakul az időjárás, akkor a 4-es pálya is megnyithat. Szombaton este Red Bull Home Run tömeglesiklásra várják Eplényben az extrém sportok rajongóit. Eplényben a legfrissebb, csütörtök reggeli infók szerint 40-70 cm frissen ratrakolt havon lehet síelni az 1-es pálya teljes hosszán és a tanulópályán 9:30-tól 20:30-ig. Szombaton a Red Bull rendezvény miatt 19:30-kor zárják a pályát a nagyközönség előtt. A 20 órakor kezdődő tömeglesiklásra szombaton délután 3-tól lehet nevezni. A nevezés ingyenes, de korlátozott: kategóriánként csak az első 100 nevező tud elindulni.

Sátoraljaújhely

Beindultak a hóágyúk Sátoraljaújhelyen is! Vasárnap délután óta 8 hóágyú üzemel egyszerre a Zemplén Kalandparkban, így a műanyagpálya mellett a hétvégén már használható lesz az új, csaknem 600 méteres sípálya is. A hóréteg várhatóan fél méternél is vastagabb lesz. Az új pályával a síelhető terület több mint 35 ezer négyzetméternyire nőtt Sátoraljaújhelyen. Fekete, piros és kék szakaszok egyaránt várják a síelőket. A kezdők számára tanulópálya és szakképzett oktatók állnak rendelkezésre. A családok sízni nem tudó tagjait pedig az ország leghosszabb bobpályája, libegő, hófánk-csúszdák, és számos egyéb szolgáltatás várja. Február 4-én lesz itt is rendezvény lesz, a SNOW SHOW néven. A rendezvény fő célja, hogy megismertesse a sízés örömet azokkal is, akiknek eddig nem volt módjuk kipróbálni ezt az élményt. Kedvezményes síoktatás, látványos síbemutatók, ELAN síteszt, előadások, Boda Pál Kupa, retro síverseny, tombola, este pedig retro disco várja az ide érkezőket.

Visegrád

Gutbrod Rezső, a sípálya üzemeltetője jelenti a Nagyvillámról:
"Végre megérkezett a hideg, újra üzemel a 2/A pálya, világítással este 9-ig. Üzemel természetesen a büfé, működik a síiskola és a kölcsönző is. Éjszaka tovább folytattuk a hóágyúzást, teljes erővel azon leszünk, hogy mielőbb nyithassunk további pályákat. Talán még a természet is besegít egy kis hóval és a csütörtöki enyhülés sem lesz jelentős, így hamarosan nyithatjuk a nagyobbik hóágyús pályánkat is. Várunk mindenkit addig is a kisebbik pályánkon szeretettel, a nagypálya imádóknak meg: Türelem rózsát terem! Aki éjszakánként teheti kameráinkon figyelemmel kísérheti az eseményeket."

Bánkút

Csütörtökön 6 cm hó esett. Pénteken 9-16 óra között a C felvonó működik. A hétvégén üzemelni fog a C, D, G és K (szánkó) felvonó. Az esti sízés még nem biztonságos. Január 21-22-én (szombat-vasárnap) Sítájfutó Közép- és Hosszútávú Országos Bajnokság lesz Bánkúton.

Szilvásvárad

Szilvásváradon is megkezdték a hóágyúzást, a kezdőknek ideális sípálya várhatóan szombaton nyit meg.

Dobogókő

Dobogókőn a bébi-pálya minden nap reggel 9 órától üzemel. Amennyiben a hétvégéig megfelelő mennyiségű hó esik, megnyithat végre a nagy sípálya is.
KOMMENTEK
Dombi Hunor | 2012.01.20. 11:00
Remek!
FIGYELEM felhívás síelni szándékozok és a Sielők.hu olvasók részére !
Útzár volt jan.17-én kedden délután, majdnem éjfélig Eplény térségében.
A későbbiekben a szezon alatt is tájékozódjunk az útállapotokról, de különösen a forgalmi helyzetről, a héten kedden este két és fél órát kellett vesztegelni az eplényi sípálya alatt, csak 22h-tól oldották fel a 82sz főúton az útzárt!!(hóátfúvások is voltak,rengeteg elakadt kamion)
Senkinek ne rontsa el az akadozó közlekedés a síelés örömét.
A közeli Zircen is (természetes hóvastagság) jan.18-én: 24cm!
jan.:19-én: 20cm ; a mai esős nap után még jelenleg is Zirc környékén 7-10cm összefüggő hó maradt, azonban a hófelszín szétázott és lucskos lett Eplény - Zirc között.
Jókor jött Holle anyótól a téli ajándék.

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.