Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik az Alpok legjobb aprés-ski síterepe?

2015.02.24. Bata Attila

A SnowTrex felmérése szerint a tiroli Ischgl. Idén januárban 10 ország 4800 síelőjét kérték fel arra, hogy szavazza meg az Alpok síterepét, amely a legjobb aprés-ski szórakozást nyújtja a vendégeinek. Kiderült, hogy a legbulizósabb síterepek Tirolban vannak, a legjobban pedig a hollandok szeretnek bulizni.
La Folie Douce Bar - Val Thorens
La Folie Douce Bar - Val Thorens
Először is tisztázzuk ezt a furcsa szót: aprés-ski. Az ötvenes években még megfelelt a szószerinti jelentésének, vagyis minden, amit a síelés után csinálunk. Vacsorázástól a gyógyfürdőn át a korcsolyázásig minden belefért. Mára egyre jobban kezd szűkülni a jelentése az utolsó csúszás utáni (vagy közbeni) alkoholfogyasztásra, síruhában a pálya mellett és a késő estig tartó bulikra. Ez a kérdőív is ebből az aspektusból kérdezte a síelőket.
Az első 5 helyezett. A síelők 56%-a aprés-ski miatt is választ terepet.
Az első 5 helyezett. A síelők 56%-a aprés-ski miatt is választ terepet.
Érdemes megnézni, hogyan oszlik meg a 10 különböző ország állampolgárainak választása. Osztrákok, németek, dánok, románok és svédek az osztrák pályákra esküsznek, míg a franciák és angolok inkább a francia terepekre. Az olasz, lengyel és cseh síelők pedig egyértelműen Livignora teszik le a voksukat.

A teljes összesítés alapján az osztrák Ischgl lett az első, jelentősen megelőzve mindenkit, köztük a két tirolit, Söldent és Mayrhofent. Negyedik az olasz Livigno, ötödik a francia Val Thores lett.
Melyik nemzet fiai/lányai hány éjszakát buliznak egy hét síelésből?
Melyik nemzet fiai/lányai hány éjszakát buliznak egy hét síelésből?
Azt is kérdezték, hogy az aprés-ski élet kinek mennyire fontos a síterep kiválasztásakor. Itt azt látni, hogy a lengyeleknél (73%), olaszoknál (71%) és a románoknál (68%) esik ez a legnagyobb súllyal a latba. Ehhez képest a hollandok, a dánok, a britek és a németek buliznak a legtöbbet. Ezek a síelők hat napból legalább három este a bárokban fejezik be az estét vagy a síelést.

A felmérés komoly hiányossága, hogy a magyar síelőket senki sem kérdezte, amelyet ezúttal orvosolunk. Mennyire fontos a síelés utáni a bulizás a síterep kiválasztásakor, és melyek a legjobb bulis síterepek az Alpokban? Várjuk a kommenteket…
KOMMENTEK
MZSperX | 2015.02.24. 12:18
Még nem voltak Schladming-i Tenne-ben.
Klara | 2015.02.24. 14:01
Az általam megismert síterepek közül, a látottak alapján - a Salbach-Hinterglemm síterepét emelném ki. Konkrétan Hinterglemben, szinte már utcabál jelleget öltött a sízés utáni bulizás. Még késő este is lehetett látni síruhában, síbakancsban éneklőket, táncolókat. Amúgy hangulatos volt, de én már "kinőttem" abból a korból, hogy aprés-ski szerint válasszak síterepet.
jóska63 | 2015.02.24. 19:59
haha melyik népben mennyi élet van :-) és még jó hogy az alkesz népek a Livignora eszküsznek, ami egy adó mentes alkohol paradicsom
Klóci | 2015.02.24. 23:25
Paznauer Taya forever!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.