Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik gleccseren lehet síelni a hétvégén?

2014.09.18. Bata Attila

Az eddig nyitva tartó gleccserpályák (Hintertux, Zermatt, Saas-Fee, Stelvio, Sölden, Mölltal és Stubai) után a héten újabb pályákon lehet majd síelni az Alpok gleccserein. Már biztosnak látszik, hogy a tiroli Pitztal és Kaunertal, valamint a dél-tiroli Schnalstal (Val Senales) is megkezdi hétvégén az idei szezont.
Az egy évtizeddel előtti helyzethez képest mostanra már eléggé lecsökkent az egész évben síelhető terepek száma, igazából már csak a svájci Zermatt és az osztrák Hintertux illik ebbe a kategóriába. Ez a két síterep az idén is síelhető volt, és jelenleg is üzemelnek.

Hintertux tegnap
Hintertux tegnap
Július 19. óta lehet síelni az egykoron egész évben üzemelő másik svájci síterepen, Saas Fee pályáin. Néhány évvel ezelőtt Sölden is felhagyott az egész éves síeléssel, a most már szokásos nyári szünet után szeptember 8-án nyitottak újra.

Mölltal tegnap
Mölltal tegnap
A hozzánk közelebbi gleccserek közül a mölltali június 19. óta tart nyitva, a Dachsteinon jelenleg csak a sífutóknak van havas pálya, a kapruni (Kitzsteinhorn) gleccser pedig legkorábban október 3-án nyithat ki megfelelő hóviszonyok esetén.

Dachstein tegnap
Dachstein tegnap
Az előttünk álló hétvégén újabb három gleccser nyitja meg a kapuit. Pénteken az olasz Schnalstal (Val Senales), szombaton pedig a két tiroli gleccser Kaunertal és Pitztal kezdi meg a szezont, természetesen egyelőre csak néhány pályával.

Sölden tegnap
Sölden tegnap
Az olaszoknál Zermatt olasz oldala (Cervina) szeptember elején bezárt, így a mostani hétvégéig csak a Stelvio-gleccseren lehet síelni, ahol még november 2-ig üzemeltetik a lifteket. Szokás szerint a síterep télre bezár. 

Franciaországban jelenleg nincs nyitva tartó síterep, az első gleccser október elején nyithat ki.
KOMMENTEK
Robin | 2014.09.18. 21:12
Akkor a hétvégére marad Tux !

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.